Spieth továbbra is ellenállhatatlan Augustában

A címvédő parádés első napot zárt.

Jordan Spieth áll az élen egy nap után az idény első Major-tornáján, a Mastersen. A texasi mögött az új-zélandi Danny Lee a második együttállásban az ír Shane Lowry-val. Az előzetesen favoritnak tartott játékosok közül többen betliztek, ám a nap fiaskója kétség kívül Ernie Els nevéhez fűződött.

Kezdjük a Big Easy-vel, aki olyat tett az első szakaszon, amelyet korábban a torna történetében még nem nagyon tett más. A dél-afrikaiak négyszeres Major-bajnoka 9 (!) ütésből teljesítette a par4-es szakaszt, a greenen hetet puttolt, mire labdája a lyukba érkezett.

Nem csak Els volt az, aki keserédes kört zárt csütörtökön, jóllehet a többiek azért nem betliztek ekkorát, talán csak Rickie Fowler. Az utóbbi hónapokban káprázatosan játszó amerikai Augustába is győzelmi reményekkel érkezett, ám erről le kell mondania az első nap után, köszönhetően 80-as (!) körének. A 2013-as bajnok Adam Scott sem lehet elégedett 76-os körével, ahogy Bubba Watson 75-ös teljesítménye is csalódás a rajongók és persze a játékos számára is.

A világelső Jason Day káprázatosan kezdett, az első 9-et -5-el zárta, a hátsó 9-et viszont +5-el, így végül even parra hozta a napot. Ami a karrier Grand Slamre hajtó Rory McIlroyt illeti, az észak-ír szintén szenvedett, ám ő legalább par alatti kört (-2) teljesített. Nem voltak amúgy sokan, akiknek ez sikerült, a mezőnyből csupán 20 játékos játszott par alatt. Phil Mickelson nem volt köztük, de a 72-es köre még bizakodásra adhat okot, jóllehet a legutóbbi nyolc kiírás győztese egyaránt 70 alatti ütésszámmal zárta az első napot.

Ami az éllovast illeti, Jordan Spieth sorozatban az ötödik körét zárta az élen Augustában, ennél több (6) élen zárt napot csak Arnold Palmer tud felmutatni. Érdekes, hogy Spieth még soha sem játszott par felett Augustában (2015: 64, 66, 70, 70 ; 2014: 71, 70, 70, 72), kilencedik körével sem törte meg ezt a parádés sorozatot.

A Mastersen utoljára Tiger Woods tudott címet védeni még 2002-ben. Rajta, Sir Nick Faldón és Jack Nicklauson kívül a címvédés másnak még nem sikerült.

 

Eredmények:

Jordan Spieth 66 (-6)

Danny Lee 68 (-4)

Shane Lowry 68 (-4)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés