Walker biztos nem nyert Masterst

Legalábbis a statisztika szerint.

Ugyanis Jimmy Walker győzelmével zárult a Masters tornát megelőző par-3-as verseny a viadal történetében pedig még soha sem fordult elő, hogy a minitornának a győztese el tudta volna hódítani a legendás zöld zakót.

Jimmy Walker egy valamiben azonban bízhat, mégpedig a formájában. Mert az amerikai játékos pályacsúcssal nyerte a tradicionális versenyt, amelyen amúgy is több rekordot jegyeztek. Az ötszörös PGA Tour tornagyőztes golfozó -8-as (19) eredménnyel fejezte be a viadalt, ezzel egy ütést vert a korábbi csúcstartóra. Az amerikai játékos hat szakaszt zárt birdie-vel, bogey-t természetesen nem szerzett és ütött egy hole-in-one-t is.

Nem ő volt ugyanakkor az egyetlen, aki ászt ütött az igazából családi eseményként felfogható "buli-tornán". Walker mellett még nyolcan (!!) jegyeztek ászt, ez pedig rekord a torna történetében, korábban öt hole-in-one volt a csúcs. A viadal legemlékezetesebb pillanata is egy ilyen bravúrhoz kapcsolódik, Ricki Fowler és Justin Thomas egy azon flightban egy azon szakaszon találtak egy ütésből a lyukba.

A Par-3-as verseny tehát kiváló hangulatban telt el, remélhetőleg a színvonal a csütörtöktől vasárnapig tartó "fő" versenyen is ilyen magas marad.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés