Mielőtt eldördül a startpisztoly

Szigeti Csaba értékelése a spanyol edzőtáborról

Hogyan készültek ifjú kiválóságaink, Horváth Marcell és Briglovics Boróka az új szezonra? Miben fejlődtek legtöbbet edzőtáboruk alatt? Ezekről kérdeztük Szigeti Csabát, a Highland Golf Club vezető pro-ját, aki szokásához híven a spanyolországi Marbellán fogadta a játékosokat.

„Mondhatni, hogy otthonosan mozgok Marbellán, hiszen már 20 éve járok oda. Idén pedig elmondható, hogy sosem látott létszámnövekedést tapasztalhattunk, legalább 30%-kal több ember fordult meg a pályákon, mint a korábbi években, amelyek terhelhetősége így száz százalékos kihasználtsággal működött. Arra viszont odafigyeltek, hogy mindenkinek legyen elég ideje és senki ne játszhasson többet négy óránál. Szerencsére jó idő kísérte végig a felkészülési időszakot, nem volt olyan, hogy az időjárás miatt ne tudtunk volna a munkánkra koncentrálni. Szokás szerint 10 hetet töltöttem Spanyolországban, ahová nyolc turnusban érkeztek a tanítványaim, köztük vannak olyanok is, akik már évek óta járnak ide. Kisebb csoportokban edzettem velük, hetente maximum 3 emberrel, ennek az az előnye, hogy mindenkire több figyelem juthatott. Az edzésprogram ehhez mérten intenzív volt. 7 napon keresztül golfoztunk, ami fizikailag és szellemileg is igencsak megterhelő, de megérte, hiszen az edzőtábornak jó visszhangja volt, és azt hiszem a fejlődésük szempontjából is fontos, hogy hétszer 18 szakaszon tudtak játszani. Egyrészt nagyon jó felmérés volt a szezon előtt, másrészt a pályastratégia kialakításában is fontos szerepe van.

Szigeti Csaba értékelte a tanítványok edzőtáborban nyújtott teljesítményét is.

Horvát Marcell:

„Jó felkészülés volt ez neki, hiszen ősszel még a tanulmányaira kellett koncentrálni, a golf pedig kissé háttérbe szorult. Nála egyértelműen a formába lendülés volt a lényeg. Január 17-24-én vele kezdtem az edzőtábort, a hosszú-rövid játéknál éreztem egy kis bizonytalanságot, de a hét végére ezek a negatívumok eltűntek, azóta pedig már Amerikában is edzett. Összességében azt mondhatom, hogy Marcell készen áll a szezonrajtra.”

Briglovics Boróka:

„Borókánál a fő szempont az volt, hogy fizikailag és szellemileg is megfelelően felkészüljön. Az egy hetes tréning alatt kapott is egy nap pihenőt, amit a családjával tölthetett, ez az egy nap szünet pedig szemmel láthatólag jót tett neki, a felkészülésére is nagyon jó hatással volt. Boróka technikailag teljesen rendben van, neki inkább fejben kellett fejlődnie, hogy kellő önbizalmat szedhessen magára a megfelelő döntések meghozásához és a pályastratégia kialakításához. Ebből a szempontból úgy érzem sokat fejlődött ez alatt az egy hét alatt.”

Mit vár az edző a szezontól és a tanítványaitól?a

„Próbáltam kihozni belőlük a maximumot, hogy ezáltal jobb játékosokká váljanak. Elsősorban azt várom a tanítványaimtól, hogy egy-két ütést javulni tudjanak, a score átlaguk kiegyensúlyozottabb legyen, az átlag ütésszámuk pedig 2-3-4-gyel lejjebb csökkenjen a szezon során, illetve hogy stabilabb teljesítményt tudjanak kihozni magukból a versenyeken.

Mindenkinek nagyon jó szezonrajtot, sok gyakorlást és eredményes 2016-os évet kívánok a pályán és azon kívül is!”

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés