Zsoltok versenyben

Április 10-én, vasárnap a „Zsoltok Társasága” ismét megrendezi a harmadik Zsolt Kupát, amelynek idén először Zalacsány ad otthont. A kellemes, baráti hangulatú golfozás és a jó társaság jegyében tartott rendezvényről Berta Zsolt számolt be a Hungarian Golfnak:

HG: Mesélnél egy kicsit a Zsolt Kupa ötletéről? Kik a verseny főszervezői?

BZS:Néhány éve épp április 10-re, Zsolt napra esett a szezonnyitó, tatai verseny, ahol Zsolt nevű barátaimmal felköszöntöttük egymást a jó hangulatú golfozás közben. A következő évben azonban nem április 10-ére esett ez a férfi napi évkezdő megmérettetés, és ekkor jött az elhatározás, hogy csinálunk egy Zsolt napi golfversenyt. Idén Fehér „WeissPro" Zsolt, Gáspár „Indoor" Zsolt, Krasznai „Longhitter" Zsolt, Mészáros „Mészi" Zsolt és jómagam, Berta „Easy” Zsolt szerveztük a Zsolt Kupát.

HG: Idén először Zalacsány lesz a Kupa helyszíne.

BZS:Igen, a korábbiakban a hétköznapi dátum miatt csak egy laza, 9 lyukas délutáni mérkőzést tettek lehetővé. Most azonban igazi 18 lyukas versenynek nézünk elébe Zalacsányban.

HG: Milyen céllal jött létre a verseny illetve milyen díjak várhatóak?

BZS:Magunkat, szervezőket csak „Zsoltok Társaságának” nevezzük. Kifejezetten hagyományteremtő céljaink vannak a versenyt illetően, hiszen a Zsolt Kupa minden évben előre beírható a versenynaptárba, hiszen Zsolt napon tartjuk. Szeretnénk, ha egyszer hagyományos szezonnyitó kupaként tekintenének a magyar golfozók a mi baráti versenyünkre. A fődíj minden évben „A legjobb Zsoltot” illeti, ez pedig egy vándorkupa, amelynek a győztes egy évig lehet a birtokosa. Természetesen a nem-Zsolt nevű versenyzők között is osztunk díjat az első három helyezettnek, akik nettó eredményeik alapján állhatnak a dobogóra.

HG: Mozgalmas versenynek ígérkezik a vasárnapi kupa. Az egész éved ilyen gazdag lesz golfozásban?

BZS:A munka, a család és a külföldi utazások mellett mindig próbáltam elegendő időt szánni a golfozásra, így idén is elindulok a ranglistaversenyeken és a mid-amatőr versenyeken egyaránt. A fő célom a handicap javítás és minél több dobogós helyezés megszerzése.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés