A caddy új, a cél ugyanaz

Lajtai-Rózsa Csilla már maga mögött hagyta a tavalyi kudarcot és teljes erőbedobással az április végén kezdődő szezonjára készül. Profi golfozónőnk idén a LET Access Tour-on áll majd rajthoz, immár állandó caddy-vel az oldalán. Csicsit arról kérdeztük, hogy ki ő és hogyan kerültek kapcsolatba.

(Kép: Rózsa Csilla Facebook)

HG: Pár héttel ezelőtt érkeztél haza az edzőtáborból, ahol az idei szezon kihívásaira készültél, változtattatok-e valamit edződdel, Tom Burnettel azért, hogy eredményesebb legyél 2016-ban?

 

- Kemény egy hónap volt, talán a legkeményebb eddig. Igazán pihenőnapom sem volt, de nem bánom. Rengeteget fejlődtem. Nem mennék bele a részletekbe, de annyit elmondhatok, hogy sokkal magabiztosabb vagyok!

HG: A tavalyi szezon egyik fő problémája a caddy hiánya volt, hiszen te magad is többször említetted, hogy milyen fontos egy igazi caddy, aki társként végigkísér a megmérettetéseken. Sikerült megoldást találnotok erre?

- Kint találkoztam egy amerikai sráccal, Dan Maringer-rel. Pont jókor, mert ő játékost keresett én meg caddyt. Sikerült megállapodnunk és idén ő lesz mellettem. Már ide is költözött, hogy az edzéseken is 100%-osan mellettem tudjon lenni.

HG: Milyen állomásokon indulsz a következő hónapokban, hiszen ez meghatározhatja Riót?

- Az első versenyem Svájcban lesz április végén, és ezen kívül még egy spanyolországi és két svédországi megmérettetés vár rám. A lehetőség ott van előttem, úgy érzem, csak meg kell ragadnom.

HG: A fizikai felkészülés mellett, mentálisan sikerült-e túllépned a tavalyi nehéz időszakon? Úgy érzed, készen állsz?

- Mint fentebb említettem sokat segített az elmúlt hónapos felkészülés, és a caddym is stabil pont, most rá is tudok támaszkodni, nemcsak a versenyen, de a mindennapokban is.

Kint Amerikában volt alkalmam egy veterán legendával, Nancy Scranton-nal gyakorolni olykor-olykor, és rengeteg kérdésemre adott választ. Alig varom hogy elkezdődjön a szezon! 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés