McIlroy csak a Mastersre fókuszál

Az észak-ír kihagyja a par-3-as versenyt is

A hétégi Match Play torna egyik legjobb mérkőzését játszotta Jason Day és Rory McIlroy, ám a végén az ausztrál örülhetett. Az észak-ír golfozó az austini torna után megkezdte a Masters-re való felkészülést és saját bevallás szerint mindent az idény első Major-tornájának rendel alá. McIlroy olyannyira fókuszál az augustai viadalra, hogy még a versenyt megelőző par-3-as viadalon sem indul el.

McIlroy számár borzasztóan fontos a Masters, hiszen a Major-versenyek közül ez az egyetlen, amelyet még nem tudott megnyerni. Az észak-ír egy esetleges győzelemmel igen illusztris tábornak lehetne a tagja, hiszen kevesen vannak a sportág nagyjai közül olyanok, akik meg tudták csinálni a karrier Grand Slamet. A bravúr csupán Gene Sarazennek, Ben Hogannek, Gary Playernek, Jack Nicklausnak és persze Tiger Woodsnak sikerült, többek között Arnold Palmer, vagy Phil Mickelson sem tudott nyerni mind a négy nagy tornán.

McIlroy azonban eltökélt, olyannyira, hogy az austini WGC-torna után rögtön megkezdte felkészülését. Az észak-ír golfozó kihagyja a PGA Tour eheti viadalát, sőt nem indul el a legendás Par-3-as versenyen sem Augustában.

"Úgy érzem, hogy a par-3-as verseny elveszi a koncentrációmat. 2011-ben szerepeltem a legjobban Augustában, akkor nem indultam a par-3-as versenyen. Úgy gondolom, hogy a mostani döntésemmel jót fogok tenni önmagamnak és jobban fel tudok készülni az augustai tornára" - kommentálta döntését McIlroy.

A világranglista jelenlegi harmadik helyezettje nem fog unatkozni Augustában a tornát megelőző napokban, hiszen gyakorló körök egész sora vár rá többek között a Masters-újonc Matthew Fitzpatrick és Andy Sullivan társaságában.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
7
9
Dátum : 2020-09-09
10
13
14
21
23
24
28
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés