Közeleg a Highland Szezonnyitó Kupa

-Interjú Forgó Ferenccel

Április elsejéig, azaz péntekig lehet még nevezni a Highland Golf Club hagyományos szezonnyitó eseményére, ahol a fő, 9 szakaszos verseny mellett kiegészítő megmérettetés is várja a résztvevőket. A kupa nemcsak a tavaszt, de a szezont is megnyitja a golfozók előtt, az érdekes részletekről Forgó Ferenccel, a klub ügyvezetőjével beszélgettünk.

 

 

 

HG: Milyen versenyformával készültök a szezonnyitó megmérettetésen?

FF:A Highland Szezonnyitó Texas Scramble Golf Kupa a klub hagyományos évkezdő versenye, már hosszú évek óta kerül megrendezésre minden tavasszal. Körülbelül hatvan résztvevőre számítunk, többségében azokra a klubtagokra, akik most állnak először pályára az új szezonban. A páros 9 lyukas verseny kiegészítő versenyeként egyéniben is indulhatnak a golfozók a Par 3-as pályán, játékosonként 7-es vasütővel és putterrel.

HG: Számíthatnak újításra a versenyzők?

FF:A megszokottakhoz hasonló programsorozat várható április 3-án vasárnap. Minden golfozó délelőtt tíz órakor rajtol, egyszerre indulnak, és egyszerre érkeznek is, nagyjából délután kettő óra körül. A kupát egy finom ebéd zárja majd. A helyezettek az Obzidian Bormanufaktúra díjait vehetik át, kézműves formában készült nagyszerű tokaji borokat. Ugyanakkor természetesen nem a díjak a legfontosabbak, hanem főként a baráti hangulatú évkezdés.

HG: Ha a jövőbe tekintünk, milyen versenyek várhatók még a Highland felhozatalában?

FF:A korábbiakhoz hasonlóan sokféle versenyt rendezünk 2016-ban is, talán kicsit többet is, mint az elmúlt években. A Highland Társasági Versenysorozat az év egyik rangadó mérkőzése mindig, a 10 állomásos megmérettetés végén természetesen összesített pontszámok is napvilágot látnak majd. Lesz még hagyományos senior bajnokság is, amely 8 állomáson keresztül zajlik és gondoltunk a junior golfozókra, akiknek havi egy versennyel készülünk. Újdonság, hogy a megszokottaktól eltérően a junior rendezvények nem kedden, hanem szombaton lesznek, így próbálunk igazodni a fiatal golfozók iskolai időbeosztásához.

HG: Izgalmas szezon áll a Highland Golf Club előtt...

FF:Így van, főleg, hogy egy új, ranglétrás versenyt is kitűztünk az idei naptárunkba, ami egyéni kihívásokon alapul majd. A klubtagok egymást hívják ki és a verseny nagyon hullámzóan alakul, hiszen ha valaki nyer, feljebb kerül a ranglétrán, ellenben ha veszít automatikusan lejjebb. Az év végén pedig a legjobb négy versenyző fog döntőt vívni egymással. Végezetül ki ne hagyjam a nagy népszerűségnek örvendő gourmet tourt, ahol minden fordulót egy neves étteremben zárunk.

VersenykiírásI TT

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
7
9
Dátum : 2020-09-09
10
13
14
21
23
24
28
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés