Laura szívügyének tekinti az utánpótlást

Vu Petit és Menyhárt Hannát, Scridon Laura két tanítványát érte az a megtiszteltetés, hogy elnyerték a junior-kosár program pályázatát, ezzel pedig azt a támogatást, melynek kimondott célja a fiatal sportolók fejlesztése. Első alkalommal valósul meg ez a program, így talán mondanunk sem kell, milyen fokozott figyelem és érdeklődés övezi a két ifjú titán munkásságát, hiszen hatalmas lökést adhat ez számukra, míg a szakma ezzel is biztosítaná az utánpótlás gyarapítását a golf hazai mezőnyében. Minderről Scridon Laura beszélt nekünk, aki azt is elárulta nekünk, hogyan készült fel a szezonra és mit vár a 2016-os évtől.

A pályázatot PGA edzők körében hirdették meg, hogy az edzők junior korú játékosai ezen keresztül egyfajta támogatáshoz jussanak. Rendszeres, heti egy edzéshez, labdákhoz, felszereléshez és pályahasználathoz. És büszkén jelenthetem be, hogy ezt a támogatást két tanítványom: Vu Peti és Menyhárt Hanna nyerte el.” – árulta el nekünk Scridon Laura.

A program még csak most debütál, így Petire és Hannára fokozotabb figyelem irányul. Fejlődésük utat mutathat azoknak a játékosoknak, akik nem kerültek be a programba, illetve minden olyan fiatal tehetségnek, aki támogatásra szorul. De mivel jár mindez?

Peti és Hanna esetében egyelőre az az elvárásom, hogy szorgalmasak legyenek, csinálják meg azokat a dolgokat, amit kérek tőlük. Bár nem titkolt szándékom, hogy később válogatottságig vigyék, és az élmezőnyben játszanak majd. Ennek egyik első lépcsőfoka ez a program.

Edzőnőnk arról is beszámolt nekünk, hogyan készült idén. Laura a téli időszakban elsősorban fizikálisan igyekezett magát formába hozni, technikáját pedig indoor edzésekkel fejlesztette, emellett pedig sok időt töltött szeretet családja körében Marosvásárhelyen, ahol lelkileg is feltöltődött.

 

 „Az mindenképpen örömteli, hogy úgy tűnik, elindult valami a női golfozóknál is. Úgy látom, hogy idén több játékos felesége is elkezdett golfozni, szemmel látható egy növekedési tendencia. Bár én vegyesen oktatok, azt én is egy jó dolognak tartom, hogy minél több hölgy kezdjen el foglalkozni a játékkal.”

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
7
9
Dátum : 2020-09-09
10
13
14
21
23
24
28
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés