Eladó John Daly legbecsesebb kincse

A fenegyerek árulja a British Open trófeáját

John Daly jelenleg a Puerto Rico Openen próbál szerencsét és pár hét múlva már a Champions Touron is bemutatkozik. Ám jelenleg nem ez a legfontosabb hír a kétszeres Major-bajnokkal kapcsolatban, az már inkább, hogy  a hírek szerint árverésre bocsátja a British Openen 1995-ben megnyert trófeáját.

A Daly által 95-ben megnyert Claret Jug-ot a Green Jacket Auctions aukciósház bocsátotta árverésre, a kikiáltási ár 5000 dollárról indult, a cikk készültekor közel 12 ezer dolláron állt a licit. Hogy miért bocsátotta árverésre Daly a becses trófeát egyelőre még nem lehet tudni, elképzelhető, hogy a befolyt összeget jótékony célra ajánlják fel a szervezők, de az is lehet, hogy a sportág egyik legellentmondásosabb alakja megszorult anyagilag és így szeretne segíteni magán. Ugyanakkor miután mostanság nem érkeztek negatív hírek Daly-vel kapcsolatban, ráadásul ruházati cége, valamint a tervezői irodája is szépen teljesít, ezért inkább az előző megállapítás állhat közel a valósághoz.

John Daly 95-ös Open-győzelme igen valószínűtlen volt, szinte senki sem gondolta volna, hogy az akkor 29 esztendős golfozó megnyerheti az egyetlen európai Major-tornát. Daly az olasz Costantino Roccát verte St. Andrews-on playoff során, úgy hogy az amerikai -1-el zárta a négy szakaszból álló rájátszást, az olasz viszont +3-al. Érdekes, hogy Daly annak ellenére, hogy az Open előtt 91-ben megnyerte a PGA Championshipet is, soha sem volt Ryder-kupa csapattag, valójában ő az egyetlen olyan játékos, aki többszörös Major-bajnok de egyik kapitány sem választotta be csapatába. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés