Watney kihagyja a szezont

Nick Watney is a hátával szenved

Eredetileg egy hónapnak indult, de végül úgy alalkult, hogy Nick Watney a teljes szezont kénytelen partvonalon kívül tölteni. A távolmaradás oka egy makacs hátsérülés.

A hatszoros PGA Tour tornagyőztes amerikai golfozó nem akar kockáztatni, inkább kihagyja a teljes szezont, csak, hogy valóban 100%-os erővel és egészségi állapotban térjen vissza.

"Nem szeretném, ha krónikus sérüléssé alakulna át ez a mostani. Nem szeretnék kockáztatni, mert visszaüthet" - beszélt Watney a Golf.com újságírójának a sérüléséről.

A játékos jelenleg a rehabilitációját tölti és próbálja elkerülni az operációt. Saját bevallása szerint pont ezért nem tér vissza, inkább partvonalon kívül tölti a teljes szezont, csak, hogy műtét nélkül megúszhassa a felépülést. Watney pályafutása során még soha sem kellett, hogy kihagyjon pár hétnél többet, nem is viseli túl jól a versenyek nélküli heteket.

Saját bevallása szerint két gyereke azért ellátja feladatokkal, de azért egy két és egy nyolchónapos gyermek természetesen másfajta kihívások elé állítja a golfozót, mint egy sztárokkal megtűzdelt verseny.

"Jelenleg az időm nagy részében pelenkákat cserélgetek, finoman kosarazom, de azt is inkább csak nézem. Nehéz ez az időszak, mert én azért sokkal aktív életet szoktam élni, de most nem lehetek túlzottan aktív" - beszélt a tétlenség nehézségeiről Watney. 

A 34 éves golfozó utoljára a Farmers Insurance Openen játszott januárban, a PGA Touron 2012 óta nem nyert és top-10-es helyezést sem szerzett tavaly május óta. 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
7
9
Dátum : 2020-09-09
10
13
14
21
23
24
28
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés