Felemás kezdés Franciaországban

 

A csütörtöki nappal kezdetét vette a párizsi Saint-Cloud Golf Club-ban az egészen Húsvét hétfőig tartó Francia Junior Lány Nyílt Bajnokság, ahol 15 ország 120 játékosa áll az elütőhöz. Az indulók között ott vannak magyar lányaink is, Vadkerti Adél és Briglovics Boróka személyében, akik világranglista helyezésük okán, szabadkártyával vesznek részt a viadalon, tudniillik nem hcp, hanem világranglista alapján lehetett nevezni a versenyre. Ez a tény is hűen tükrözi, hogy nem akármilyen kávéházba csöppentek játékosaink.

A Saint Cloud Golf Club-ban rendezett ötnapos torna első két napján stroke play formában versenyeznek a résztvevők, hogy kiderüljön a második nap végeztével, ki az a 32 játékos, akik folytathatják a küzdelmet match play formában (szombat - hétfő) a győzelemért, az Esmond Trophy címért. Ennek értelmében az első két nap célja nem más, mint a legjobb 32-be kerülés. A körülmények nem egyszerűek. Hideg van, a pálya nehéz, dombos és hosszú.

Lássuk, mi történt a nyitányon:

A verseny egyik legnagyobb sztárja, a világranglista jelenlegi 3. helyezettje, a spanyol Maria Parra, ám mégsem ő, hanem az olasz Lucrezia Colombotto Rosso (világranglista: 58.) vezeti a 120 fős mezőnyt az stroke play verseny első napját követően -4-es score-ral. Őt követi az előbb említett kiváló spanyol játékos- 3-mal. A képzeletbeli dobogó harmadik helyén jelenleg a szintén spanyol foglal helyet, Ana Pelaez személyében.

Ami a magyar lányokat illeti:

A mai napon egy időben (13:50-kor), ám különböző fligh-t tagjaként vágtak neki a 18 szakasznak. Briglovics Boróka két francia játékossal az oldalán az 10-es tee-ről, míg Vadkerti Adél az 1-esről ütött el a spanyol Tereza Diez Moliner és a francia színeket képviselő, Emma Boehly társaságában.

(Vadkerti Adél scorecard, http://www.ffgolf.org/)

Lányaink közül, a kétszeres Magyar Kupa győztes és 2015-ös év junior lány golfozója Vadkerti Adél teljesített jobban, aki +6-os score-ral teljesítette a Saint Cloud Golf Club par71-es pályáját. Az első kilencet +2-re (2 birdie, 4 par, 2 bogey, 1 duplabogey), míg a következő kilencet par fölött 4 ütéssel zárta (2 birdie,3 par, 2 bogey, 2 duplabogey). Ennek eredményeként 12-es együttállásban a T58. helyről várja a stroke play verseny második napját.

(Briglovics Boróka scorecard, http://www.ffgolf.org/)

Korosztályos és felnőtt bajnokunk, Briglovics Boróka nem zárt erős napot, hiszen +10-es eredménnyel teljesítette a csütörtöki játéknapot, így 11-es együttállásban a T95.helyről várhatja a rangos viadal második körét. Habár ezen első nap után nem lehet elégedett játékosunk, ha valaki, akkor a gárdonyi lány képes a fordításra.

Eredmények ITT

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
7
9
Dátum : 2020-09-09
10
13
14
21
23
24
28
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés