Tájékoztató EGA kártya áráról

Szövetségi tájékoztató a Magyar Golf Szövetség által kiállított versenyengedély – közismert nevén EGA kártya – árával kapcsolatban

Tekintettel az elmúlt napokban a szövetség felé érkező telefonos megkeresések, valamint az internetes portálokon megszaporodó ellentmondásos hozzászólások miatt a Magyar Golf Szövetség az alábbiakra kívánja felhívni a golf klubok és a versenyengedély (EGA) kártyával rendelkező golfozók figyelmét.

A Magyar Golf Szövetség elnöksége utoljára 2007-ben (9 éve!) módosította a szövetségi  versenyengedély kártya (EGA) árát, amikor is 8.700,-Ft-ról, 10.000,-Ft-ra emelte. Azóta az egy évre szóló versenyengedély kártya ára változatlanul (bruttó-nettó, tehát nem ÁFA-ás!!!) 10.000,-Ft/év. A Magyar Golf Szövetség 2016-ban sem és várhatóan 2017-ben sem kívánja változtatni ezt az árat.

Néhány éve – a saját hendikep és játékos nyilvántartó rendszer (Eagle) bevezetését követően – megváltozott a versenyengedély kártya igénylésének módja. Korábban a klubok igényelték meg a kártyákat, ma viszont az Eagle rendszeren keresztül, ha egy klub beléptet egy versenyzőt – aki szeretne versenyezni és aktív hendikepet vezetni – a szövetség a rendszeren keresztül automatikusan elkészíti a kártyát és számlázza (10.000,-Ft/kártya) azt az anya klubja felé. Miután a klub átutalta a kiállított számla ellenértékét, a szövetség postázza a kártyákat a klubnak.

Itt hívnánk fel a figyelmet arra, hogy nem kell, hogy a versenyző birtokában legyen fizikailag a versenyengedély kártya, elég, ha az Eagle rendszerben a regisztráció megtörtént, már indulhat pl. szövetségi versenyen is annak ellenére, hogy a kártyához csak a későbbiekben fér hozzá.

A versenyengedély (EGA) kártyával kapcsolatosan az anyaklub két féle módon járhat el:

  • vagy beépíti az éves pályahasználati-tagsági díjaiba és ekkor a versenyző nem találkozik külön ezzel a tétellel,
  • vagy külön számlázza, de ebben az esetben csak, mint közvetített szolgáltatástváltozatlan áron (ÁFA nélkül) teheti meg.

Bízunk benne, hogy tagszervezeteink eddig is és ezután is a fentieknek megfelelően járnak el, és versenyzőink a továbbiakban minden klubban 10.000,-Ft/év áron juthatnak versenyengedély (EGA) kártyához.

Magyar Golf Szövetség

Forrás: www.hungolf.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés