A Highland Pro-ja Indiában járt

 

A Hungarian Golf csapata a nemrég indiai utazásából hazatért Tóbiás Zsoltot kérdezte élményeiről és idei, golfozói terveiről. Így amellett, hogy az indiai eseményekről mesélt, megtudtuk, milyen kihívásokkal indítja a golfszezont.

HG: Milyen apropóból utazott Indiába? Milyen élményeket szerzett?

TZS:Tizennégyen, egy nagyobb baráti társasággal indultunk Indiába, egy magánjellegű útra, így főként a pihenésen, a feltöltődésen volt a hangsúly. India az európai kultúrához viszonyítva igazán más világ, így volt látnivaló bőven. Összesen huszonöt vallási helyszínen jártunk, ahol megcsodáltuk a lenyűgöző, színes templomokat, a rituális hindu színhelyeket.

HG: Golfozóként sikerült kipróbálnia az indiai pályákat?

TZS:Bár az utazás előtt tájékozódtam az ottani golféletről, nem volt alkalmam kipróbálni Indiában a játékot, ugyanis a legtöbb időnket a nevezetességek megtekintésével, és a tengerparton kikapcsolódással töltöttük.

HG: Visszatérve az indiai kultúrára... Hogy tetszett az indiai gasztronómia?

TZS:Azzal a szemlélettel érkeztem Indiába, hogy azt szeretném enni, amit a helyiek is fogyasztanak, és sikerült is nagyon sokféle ételt kipróbálnom. Igazán finomak és a csípős, currys ízek is nagyon tetszettek. Minden értelemben nagyszerű volt az Indiában eltöltött idő, így a konyha jellegzetességei is.

HG: Itt a jó idő, indul a szezon. Golfozóként mik a tervek?

TZS:Elsősorban a Szövetséggel közösen folytatott utánpótlás programmal foglalkozom. Ez egy fontos pályázat, ugyanis a 10-14 éves korosztály fejlődését és versenyzését segíti elő. Edzői éveim alatt végig kiemelt figyelemmel kísértem a fiatal golfozók munkáját, most pedig úgy érzem, a junior program során maximálisan kivehetem a részem a tehetséggondozásból. Nagyon fontosnak tartom ezt a pályázatot, és remélem, hogy akik idén nem nyerték el a támogatást, azokkal jövőre kezdhetjük majd meg a közös munkát.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés