Elit társaságba került Boróka és Adél

-Esélylatolgatás Vadkerti Lászlóval a francia verseny előtt

A magyar junior válogatott - februári ciprusi fellépése után - újra színre lép, ráadásul nem is akármilyen versenyen. A Francia Junior Lány Nyílt Bajnokságon (március 24-28.) elütőhöz állnak a világranglista élmezőnyébe tartozó golfozók, köztük a magyar színeket képviselő két kiváló válogatott játékosunk, korosztályos és felnőtt bajnokunk Briglovics Boróka, illetve a kétszeres Magyar Kupa győztes és 2015-ös év junior lány golfozója Vadkerti Adél. Adél apukájával, Vadkert Lászlóval beszélgettünk, tudva, hogy a Pannónia akadémisták egy része – Czernecki Laura,Vadkerti Adél, Rózsa Dániel és Rózsa Dávid – edzőtáborozáson vesz részt Amerikában Böndicz Gergő felügyelete alatt.

„A verseny menete hasonlít a tavalyi Lengyel Junior Nyílt Bajnoksághoz, ahol a két napos stroke play helyosztók és két napos match play küzdelem után dőlt el, ki a győztes. - mondta Vadkerti László - Akkor Adél örülhetett a legjobban, hiszen ő emelhette magasba a győztesnek járó serleget. Azonban ez egy másik kávéház, amit a bejutás, és a nevezés is hűen tükröz. Már önmagában az nagy szó, hogy a világ 100 legjobb golfozója mellett szabadkártyával ott lehet Adél és Boróka. Bár a Világranglista alapján a top 100-on kívül van mindkét magyar játékosunk, de a hcp rangsor alapján az első harmadban foglalunk helyet, így joggal reménykedhetünk egy tisztes helytállásban. Érdekes és egyben izgalmas lesz látni, hogy hol is foglalunk helyet a világ elitjében! Reális célunk, a CUT-ba jutás, azaz a top32-be kerülés két nap után.

Beszélgetésünk során a szezon célkitűzéseiről is említést tett:

Terveink között szerepel valamennyi szövetségi versenyen és hazai bajnokságon elindulni és a lehető legjobb helyen végezni. Nagy jelentőséggel bír a versenynaptárunkban a szezon elején megrendezendő Magyar Kupa, amelyet szeretnénk egymás után harmadszorra is megnyerni. Az idény roppant izgalmasnak ígérkezik, hiszen Bori és Adél fej-fej mellett vannak és sokszor egy hajszál választja el őket.

Ezen kívül több nemzetközi versenyen is indulni fogunk, de ez még most alakul. Cél idénre a fejlődés, a stabil játék folytatása. A nagy álom pedig, egy egyetemi ösztöndíj Amerikában.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés