Wilheim zöld utat kapott!

A következőkben Wilheim Istvánnal, a büki Greenfield Golf Club headpro-jával beszélgettünk, aki idei terveiről számolt be lapunknak.

Junior program

Ez lesz a harmadik évem a büki klubban. Volt olyan év, hogy nem volt junior csapatunk, és sajnos a programunk sem volt túl sikeres. Bár az iskolák közül már néhányat sikerült megnyernünk, amelyek tevékenységükkel segítik a golf terjesztését, de mégis megszakadt valahol a folyamat. A tanárok elhozzák az osztályaikat a klubba, ahol bemutattuk nekik a játékot, azonban a gyerekek a legtöbb esetben nem tértek vissza. Az igazság az, hogy a golf még mindig szenved a mélyen berögződött előítéletektől, miszerint a golf a sznobok játéka és sok költséggel jár.  

Azon dolgoztam az elmúlt években, hogy ez megváltozzon. Több iskolában tartottam SNAG golfot, illetve osztályfőnöki órák keretében próbáltam megismertetni a gyerekekkel a sportot. Pozitív eredmény, hogy az idei évet 4 junior növendékemmel kezdem meg, akik szépen fejlődnek és a tervek szerint nyáron debütálunk a Junior tour-on, hogy versenykörülmények között tesztelhessük a tanultakat.

Nyílt napok

Március 11-én költöztünk vissza a hotelből a klubházba és másnap, március 12-én szülői tájékoztatót tartottam. A nyílt napok és edzések kedden és pénteken lesznek délután 4 órától!

A juniorok kedvezményesen, havonta egy fitnesz bérlet áráért - 12.500 forintért - edzhetnek a pályán, amiben benne van az ütőbérlés, és a labda is. Úgy gondolom, ez baráti árnak mondható. A golfnak sok pozitív hatása van a fiatal szervezetre, szellemi egészségre. Javítja a koncentrációt, koordinációt, állóképességet, egyéni játék ugyan, de közösségi élményt is teremt, formálja a személyiséget, mindemellett szabad levegőn, szép környezetben űzhető. 

Felnőtt képzés és céges rendezvények

Céges rendezvényeink alkalmával is, úgynevezett „golfkóstolót”, golfbemutatót tartunk a látogatóknak, amelyek eddig sikeresek voltak. Ezt folytatjuk az idei szezonban is. Több új felnőtt klubtaggal bővült a klubunk, akik nagyrészt már pályaalkalmassági vizsgát is tettek.

2016-os versenyek

A tavalyi versenyszezonom teljes egészében kimaradt, hiszen a családomon volt a hangsúly. Korábban megszületett kisfiam, és kivettem a részem az otthoni dolgokból. Idénre azonban, zöld utat kaptam, így nagy valószínűséggel a hétfőnként megrendezett PGA Ranglista versenyeken ott leszek. Terveim között szerepel egy-két külföldi verseny, hogy megmérettessem magam a nemzetközi mezőnyben is.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés