Király a pálya!

A brazilok profija szerint jó pálya várja az olimpiai mezőnyt.

Brazíliának nincs sok híres golfozója, ennek ellenére többen ott kopogtatnak már a PGA Tour kapúja előtt. Az egyikük Alexandre Rocha, aki egyike volt annak a kilenc játékosnak, akik kipróbálhatták a Gil Hanse által tervezett olimpiai pályát. Rocha nagyon meg volt elégedve a pályával, saját bevallása szerint a komplexum remek, a pálya pedig készen áll arra, hogy a világ legjobbjait fogadja.

Alexandre Rocha és nyolc másik golfozó is lehetőséget kapott arra, hogy részt vegyen egy 18 szakaszos bemutató tornán a riói olimpia golfversenyének helyszínén. A Gil Hanse által tervezett pályán Rocha 68-as kört jegyzett, ezzel pedig Rodrigo Lee-vel együttállásban az élen zárt.

Rocha a játék után elégedetten nyilatkozott a pályáról.

"A pálya elkészült és készen áll arra, hogy fogadja a mezőnyt. Tökéletes állapotok fogadtak minket." - mondta el benyomását a GolfChannel egyik műsorában a játékos, aki saját bevallása szerint minden ütőt kipróbált a pályán, amit a bagjében megtalált.

Rocha jelenleg a brazil rangsor harmadik helyén áll, így még a jelenleg a Web.com Touron vitézkedő golfozónak szüksége van némi világranglistás pontra, hogy hazai közönség előtt olimpiai induló lehessen.

A golf idén nyáron 112 év után tér vissza az olimpiai programba.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés