Spieth olimpiai lázban ég

A világelső már a formaruhát is felpróbálta

A WGC-sorozat idei első állomásán több amerikai golfozó is testközelben érezhette a közelgő riói olimpiát. Jordan Spieth és társai ugyanis lehetőséget kaptak arra, hogy felpróbálják a formaruhát, a világelsőt saját bevallása szerint meg is érintette az olimpia szele és már alig várja, hogy ott legyen a megnyitón.

Jordan Spieth minden bizonnyal ott lesz a riói olimpián, ahol a golf ismét a program része lesz hosszú idő után. Mint potenciális induló, Spieth is felpróbálhatta a játékokra készülő formaruhát és saját bevallása szerint ezzel valóban úgy érezte, mintha karnyújtásnyira lenne Riótól.

"Ahogy egyre több interjún az olimpiáról beszélünk, úgy érzem egyre közelebb magam a nyári játékokhoz. Kezdek ráébredni, hogy valóban itt van már a sarkunkban. El sem hiszem, hogy részese leszek ennek az egésznek. A megnyitó, a sok sztársportoló, hogy az én kezemben is ott lesz a zászló, ez mind hihetetlen. Ettől válik egyre inkább valósággá. Ráadásul már a formaruhát is felpróbálhattuk, a WGC-tornán szabták méretre, úgy éreztem magam, mint ha a Ryder-kupára, vagy a Presidents Cup-ra készülnénk."

Spieth mellett Bubba Watson, Rickie Fowler és Dustin Johnson érezheti magát potenciális olimpiai indulónak, miután mindannyian az első 15 között vannak a világranglistán, így Amerika négy játékost indíthat.

Az olimpiai kvalifikáció július 11-én zárul.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés