Szent Patrik napi gálavacsora

 Kiváló ismerekedési és üzleti kapcsolatteremtési lehetőség, golfozók és üzletemberek figyelmébe ajánljuk az eseményt. Írország egyik védőszentje Szent Patrik. Halálának napja minden évben ünnep. Munkaszüneti nap Észak-Írországban, Írországban és számos kanadai tartományban. Kanada többi részén, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban is sok helyen megünneplik.

Kiváló ismerekedési és üzleti kapcsolatteremtési lehetőség, golfozók és üzletemberek figyelmébe ajánljuk az eseményt. Írország egyik védőszentje Szent Patrik. Halálának napja minden évben ünnep. Munkaszüneti nap Észak-Írországban, Írországban és számos kanadai tartományban. Kanada többi részén, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban is sok helyen megünneplik.

Idén 2016. március 19-én, szombaton kerül sor a Szent Patrik Napi Gálavacsorára, a budapesti Marriott Hotelben. Az esemény 19 óra 30 perckor kezdődik. A Hotel bárjában megtekinthető lesz aznap a 6. Nations Rugby utolsó fordulójában az Írország-Skócia rugby meccs is, amely budapesti idő szerint 18 órakor kezdődik. A bálon a Catherine Gallagher, Írország Nemzeti Bajnoka, többszörös Ír Sztepp Tánc Világbajnok vezette társulat lép fel, és idén is lesz tombola, sok értékes ajándékkal.

A Szent Patrik Napi Gálavacsora - 2008-as bevezetése óta - az IHBC egyik védjegye. A vendégeket a budapesti Marriott Hotelben látják vendégül, ír zenével, tánccal és erre az alkalomra válogatott ír étel- és italkülönlegességekkel. A vendégek idén megkóstolhatják a Teeling whiskey-főzde egyik különleges italát, és a hagyományhoz hűen ezúttal is korlátlanul fogyasztható a  magyar borok mellett a Guinness és a Magners Cider. A vacsora után felszolgált ír kávé igazi hagyományos ízét a Jameson whiskey garantálja.  

A vacsora az egyik legnagyobb eseménye a hazai ír közösségnek, amelynek szervezése az egész éven áthúzódik és a dátuma mindig az írek nemzeti ünnepéhez, a március 17-i Szent Patrik Naphoz igazodik. A fesztivál részeként ír filmeket bemutató fesztiválra, színházi rendezvényekre és egyéb Írországhoz és Szent Patrikhoz kötődő rendezvényekre is sor kerül.

Az Ír-Magyar Üzleti Kör Egyesület (IHBC) egy non-profit, tagságon alapuló, politikamentes szervezet, amely 2005-ben alakult. Célja, hogy segítse és fejlessze az üzleti és közösség hálózatokat Írország és Magyarország között, és általában az ír-magyar közösségen belül.  Kontaktpontként szolgál ír és magyar vállalkozások számára, amelyek magyarországi, illetve írországi üzleti lehetőségek iránt érdeklődnek. Ugyanakkor nemcsak az üzlettel foglalkoznak. Céljuk, hogy összekössék a Magyarországon élő íreket és az itt üzemelő ír vállalkozásokat. Emellett hangsúlyt helyeznek a közösségi tevékenységre is: céljuk áthidalni az ír közösség és a helyi lakosság közötti távolságot. Az IHBC ideális platform a kultúrák találkozásához és egymás megismeréséhez.

Szinte mindenki tudja, hogy az írek kiválóan golfoznak, hiszen többek között a mai idők abszolút szupersztárja, Rory McIlroy is ír nemzetiségű, valamint a nem is olyan régmúlt ászai közül Paul McGinley, Padraig Harrington, Christy O’Connor Sr., Darren Clarke, Graeme McDowell és Ronan Rafferty is ír volt. A szintén ír Shane Lowry jelenleg is 23. a golf világranglistán és őt tartják az egyik legnagyobb tehetségnek.

Azt is jól tudjuk, hogy a magyar golfbefektetésekben is jelentős részt vállaltak az ír üzletemberek, ők rakták le többek között a hencsi és a zalacsányi golfpálya alapjait.

Az egyik legszebb golfpályát, az ország déli részén, Hencsén működő pályát sokáig ír üzletemberek működtették. Talán joggal mondhatjuk, hogy az egyik legszebb hazai golfpálya, csodálatos adottságokkal, környezettel, izgalmasabbnál izgalmasabb szakaszokkal.

Százhatvan hektáros golfpálya, kétszáz szobás hotel, kilencezer négyzetméteres fürdőcentrum és négyszáz villából álló golffalu is helyet kap majd a Zala Springs projektben. Azonban nagy nemzetközi médiaérdeklődést kiváltva 2006-ban egy ír miniszter jelölte ki a zalacsányi golfpályán az első elütő-helyet, ekkor kezdődött a pályaépítés. Aztán a 2008-as világválság miatt az ír befektetők által tervezett projekt elakadt, Széles Gábor viszont tavaly folytatta a területfejlesztést. Az írek itt is jól gondolkodtak. Mielőtt megkezdték a befektetést, felmérték a hazai viszonyokat, és százhatvan hektáros területű pályát terveztek Zalacsányba. A többi hazai golfpálya ugyanis mindössze ötven-hatvan hektárnyi kiterjedésű. A világklasszis, nagy golfozók ilyen pályákra viszont nem mennek el játszani, mert ebben az esetben több pályaszakaszon szembe kell golfozni, ami rendkívül zavaró a versenyzők számára a koncentrálásnál. A zalacsányi pályán nem fogják egymást látni és hallani a versenyzők. A golfpályát a világhírű Robert Trent Jones Jr. cége tervezte.

Jelentkezés a következő helyeken lehetséges:

- Az Ír-Magyar Üzleti Kör Egyesület (IHBC) http://ihbc.hu/contact-us/, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

- Rimaszombati Andrea IHBC, Vistra 9201383, 06305153101, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

- Budapest Marriott Hotel 1052 Apáczai Csere János utca 4. 4865000

 

Dr Horváth Dávid


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés