Felkészülési hajrá

 Mint már megszokhatták időről-időre felkeressük bajnokainkat, hogy megtudjuk, hogyan állnak, így röviddel a rajt előtt. Ezúttal a tavalyi év junior bajnokát, Závaczki Bálint édesapját, Zsoltot kérdeztük. 

Mint már megszokhatták időről-időre felkeressük bajnokainkat, hogy megtudjuk, hogyan állnak, így röviddel a rajt előtt. Ezúttal a tavalyi év junior bajnokát, Závaczki Bálint édesapját, Zsoltot kérdeztük. 

HG: Hamarosan kezdődik az idény, milyen előjelekkel várjátok?

ZZs: Bálint még soha ennyire nem várta a szezon kezdetét. Idén más dimenzióban gondolkodunk a versenyek tekintetében. Mivel tavaly a Magyar Junior és Nyílt bajnokság megnyerésével felkerült Bálint a felnőtt férfi amatőr világranglistára, így azok a versenyek élveznek prioritást Európa szerte, amelyek világranglista pontszerző viadalok. Minden más részvételt, ezekhez a versenyekhez igazítunk.

HG: Mi lesz Bálint első versenye? A szezont akár csak tavaly az Imperial Balaton Golf Club nyitja, és mint tudjuk, a ti szívetekhez is közel áll ez a hely. Ott lesztek?

ZZs: Az a terv, hogy idén is hűek maradunk az Imperial Balaton szezonnyitó versenyéhez és ahhoz a nagyszerű csapathoz, amelyet Sonja „gardíroz” Amennyiben az időjárás kedvez, megtoldjuk utunkat néhány nappal és Bálint anyaklubjában, a Zala Springs Golf Resortban edzőtáborozunk.

HG: Milyen céllal, fogadalommal vágtok neki az idei, 2016-os szezonnak?

ZZs: A fogadalmat megtettük évekkel ezelőtt, miszerint mindent megteszünk azért, hogy Bálint profi golfozó lehessen. Ezért minden évben előre kitűzött céljaink vannak. Itt nem az adott versenyeken elért ütés számok, vagy helyezések, de még csak nem is bizonyos mértékű hcp. változásra kell gondolni. Természetesen, ha kellő mértékű a fejlődés, az előbb említett mérőszámok alakulása egyenesen arányos. Bálint az idei évet új felszereléssel kezdte. Fontos, hogy az ütéstávolságok növekedése mellett, meg tudjuk tartani a pontosságot. De talán ennél is fontosabb, amire meglehetősen nagy hangsúlyt fektetünk, hogy speciális ütésfajták minél szélesebb tárházát sajátítsa el Bálint. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés