Küzdésből jeles, de a CUT-hoz kevés volt

 A keddi játéknappal folytatódott a Gecko Tour aktuális állomása, ahol a tét a CUT-ba jutás volt. A közel 80 játékos részvételével zajló torna második napján kiderült, hogy kik azok a golfozók, akik a két nap összesített eredményei alapján sikeresen kvalifikálták magukat a torna utolsó napjára. A magyar színeket Hahn Roland, Petkovics Bálint és Lugosi Tamás képviselte.

A keddi játéknappal folytatódott a Gecko Tour aktuális állomása, ahol a tét a CUT-ba jutás volt. A közel 80 játékos részvételével zajló torna második napján kiderült, hogy kik azok a golfozók, akik a két nap összesített eredményei alapján sikeresen kvalifikálták magukat a torna utolsó napjára. A magyar színeket Hahn Roland, Petkovics Bálint és Lugosi Tamás képviselte.

Profi triónk a vártnál gyengébben kezdett a február 22. és 24. között zajló torna első napján, így kisebb fajta csodára lett volna szükség, hogy a második napon beverekedjék magukat a legjobb 20-ba. A legnagyobb esélye erre Petkovics Bálintnak volt, aki együttállásban a 42. helyről várhatta a keddi játéknapot. A második körben magyarjainknak a The San Roque Club pályáján kellett bizonyítaniuk.

Petkovics Bálint (80,80) T 42.

Bálintnak a második napon, mindenképp birdiek-re lett volna szüksége ahhoz, hogy reális esélye legyen a CUT-ba jutáshoz. Sajnos már a pálya első felén nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem fog összejönni. A birdie-k elmaradtak, így a pálya első felét egy soványka +5-ös score-ral zárta. A második kilencen már megérkezett a várva várt birdie és a kiegyensúlyozott játék is, ám az utolsó két lyukon ütött bogeyknak köszönhetően +3-ra abszolválta a pálya hátsó részét. Így a tegnapi naphoz hasonlóan meg kellett elégednie egy +8-as score-ral.

„Ez volt a 3. versenyem a spanyolországi kint létem alatt, pozitívan értékelem az elért eredményeket.

Két elég jó versenyszereplésem volt már az év kezdetén. Úgy érzem, erre a két napra sajnos elfáradtam fejben. 17 nap alatt 13 kört játszottam és így - az év kezdetén - ezt eléggé megterhelőnek éreztem. Izgatottan várom a szezont és a további versenyeket!”

Lugosi Tamás (86, 78) T46.

Tamás a második napon ott folytatta, ahol hétfőn abbahagyta. Küzdött egészen az utolsó lyukig. Már voltak olyan periódusok, amikor golfozónk a „régi” önmagát idézte.  Ha nincs a pálya 6. szakaszán elért duplája, akár par alatt is fordulhatott volna. Ennek ellenére a +1-es fordulója nem nevezhető rossznak, sőt…  A pálya hátsó része már nem sikerült ennyire acélosra. 4 par és 5 bogey ellenében +5-ös score-ral teljesítette, így 78-as körrel zárta a tornát.

„A második napon már sikerült többször is megütni úgy a labdát, ahogy szerettem volna és egy lényegesen stabilabb játékot tudtam produkálni. Sajnos a gurításaim most cserben hagytak, de éppen ezért volt jó lehetőség ez a verseny, mert így fel tudtam térképezni, hogy hol is tartok és mit kell javítani. Nagyon jó volt a verseny hangulata és a közeg. Az eredményemből ugyan talán nem következik, de magabiztosan térek majd haza, mert tudom, hogy csak egy nagyon kicsi hiányzik és nagyon jól fogok játszani.”

Hahn Roland (85,80) T51.

Roland hasonlóan a hétfőihez nagyot harcolt a pályán. Az első kilenc gyengébbre, míg a második kilenc már erősre sikeredett, mintha kicserélték volna. A második kilencen nyújtott +1-es score-ja már bizakodásra adhat okot, amiből golfozónk erőt meríthet a szezonra.

„Nagyon pozitív vagyok a jövőt illetően! Minden versenynapomon a 10-11. szakaszra sikerült tökéletesen megvalósítani azokat a dolgokat, amiket gyakorlok. Kicsit sok az információ még és nem megy egyből rutinszerűen. Ez egy felkészülési verseny volt, nagyon fontos és sorsdöntő. A feltett kérdésekre, - swing és mentális rész - választ kaptam. Az eredményen nem látszik, de van, amivel elégedett vagyok. Nagyon örülök, hogy itt lehettem, jó időben nehéz pályán és a többi hozzám hasonló profi játékossal golfozhattam. Nagyon várom a szezon kezdést!”

Eredmények:


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés