Beragadt rajt

 A múlt heti forduló után ismét elütőhöz álltak profi golfozóink a GeckoTour-on. A február 22. és 24. között zajló tornán ezúttal Hahn Roland és Petkovics Bálint mellett, Lugosi Tamás is ott van a magyar csapatban, így ők hárman képviselik a magyar színeket. A helyszín, a The San Roque Club és a The San Roque Club pályája. A három napos állomás első napján közel 80 játékos állt az elütőre.

A múlt heti forduló után ismét elütőhöz álltak profi golfozóink a GeckoTour-on. A február 22. és 24. között zajló tornán ezúttal Hahn Roland és Petkovics Bálint mellett, Lugosi Tamás is ott van a magyar csapatban, így ők hárman képviselik a magyar színeket. A helyszín, a The San Roque Club és a The San Roque Club pályája. A három napos állomás első napján közel 80 játékos állt az elütőre.

A versenyzőket, - a szokásokhoz híven - kettes, illetve hármas flight-okba osztották. A páratlan csoportok a Finca Cortesin Golf Club (Par 72-es), míg a páros flight-ok a The San Roque Club (Par 72-es) pályáján kezdték a tornát. Profi golfozóink a Finca Cortesin Golf Club-ban kezdték a versenyt.

Petkovics Bálint: 80 (+8)

A hétfői nyitó napon magyarjaink közül, Petkovics Bálint teljesített a legjobban, bár ez a tény korántsem vigasztalhatja, ugyanis +8-as eredménnyel zárta a napot, így jelenleg a középmezőnyben foglal helyet.

Bálint játékából hiányoztak a birdiek, hiszen csupán egyet ütött, a pálya 12-esének par 3-asán. Az első kilencet +5-re (5 par, 3 bogey, egy dupla bogey), míg a pálya hátsó felét 1 birdie, 5 par, 2 bogey és egy dupla bogey ellenében +3-ra hozta. Ennek eredményeként 3-as együttállásban a 42. helyen áll.

„Érzésre nem volt nagy a különbség a mai és az eddigi játékomban. A kihívást inkább a pálya jelentette. Egy kis hiba a szélben elég volt, hogy pikk- pakk összeszedjek néhány bogey-t. Nehéz volt menteni a par-t, ha az ember nem volt regular-bóla greenen, és be kellett vállalni több kockázatos tee ütést is, ha nem akartuk az approach ütést 200 m-ről elvégezni. A két duplát sajnálom, azok könnyedén kiküszöbölhetőek lettek volna. A puttom-mal elégedett voltam. Stabilan gurítottam a labdát 27-szer, ezen a villámgyors (11 stimp) greenen is.

Holnap a birdie ütése lesz a legfontosabb. Gyarapítanom kell őket, hogy esélyem legyen cutt-olni.”

Hahn Roland: 85 (+13)

Hahn Roland 5 ütéssel követi társát az eredménylistán, és Bálinthoz hasonlóan nem lehet elégedett, főleg az első kilencen nyújtott teljesítményével, ugyanis hátrányának nagyobb részét a pálya első felén szedte össze. +9-cel fordult és a második kilencen már az önmagától elvárt szint közelében játszott (+4). A T 64. pozícióból várhatja a viadal következő napját.  

„Ma kijavítottam a kezdő ütéseim hibáit, a vasakat is sikerült viszonylag a helyére tennem, de valahogy mindig csak egy picin múlott, hogy igazán jó helyre kerüljek. Látszik, hogy szezon eleje van és még nem játszottam sokat az új swingemmel, mert mindig kimarad egy fontos tényező és emiatt elrontom az ütésemet. A rövid játékom sajnos nem volt az igazi, főleg azért mert az előző ütéseimmel voltam elfoglalva és alig vártam, hogy újra driverrel üthessek és rájöjjek, hogyan is kéne jól swingelni. Holnap egy új nap és még mindig csak tesztelgetem az ütéseket, eredményt sajnos nem várhatok el magamtól.”

Lugosi Tamás: 86 (+14)

A hétfői napon teljesítette Tamás a 2016-os szezon első versenykörét, ami nem sikerült túl jól. Láthatóan még nincs formában, így kellenek az ütések, a körök, hogy újra formába lendüljön. Jól mutatja ezt első napi score kártyája is. Bízunk benne, hamar fel tudja venni ismét a ritmust!

„Csalódott vagyok, hogy nem sikerült jobb eredményt elérnem, de büszke is, mert ma tényleg mindent megtettem és küzdöttem az utolsó gurításig.

Minden ütés előtti felkészülésemben sikerült előhívni éppen az adott tökéletes ütés érzését, azonban az agyam még nem bírja elengedni a "biztosnak hitt" hibás mozgást. Így az új még nem megy, a régi pedig már nem működik. Amint felül tudom írni a rendszert, jó eredményeket fogok játszani!

Küzdeni fogok holnap is, mert ez egy tökéletes lehetőség a gyakorlásra és fejlődésre.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés