Edzőtábor Tenerifén

 A BMW hazai döntőjét megnyerő női golfozónk, Kaincz Katalin felkészülése is megkezdődött. Az elmúlt hetet három barátnőjével - Palotásné Horváth Zsuzsannával, Molnár Marival, Markovits Mártával – töltötte Tenerifén, ahol mindig süt nap és a jó idő garantált. Egy funnys baráti hét volt, ahol összekötötték a kellemeset a hasznossal. Míg a délelőttöket a golfnak, a felkészülésnek szentelték, míg a délutánok az aktív pihenés jegyében teltek. Az élményekről Palotásné Horváth Zsuzsanna számolt be lapunknak.

A BMW hazai döntőjét megnyerő női golfozónk, Kaincz Katalin felkészülése is megkezdődött. Az elmúlt hetet három barátnőjével - Palotásné Horváth Zsuzsannával, Molnár Marival, Markovits Mártával – töltötte Tenerifén, ahol mindig süt a nap és a jó idő garantált. Egy funnys baráti hét volt, ahol összekötötték a kellemeset a hasznossal. Míg a délelőttöket a golfnak, a felkészülésnek szentelték, addig a délutánok az aktív pihenés jegyében teltek. Az élményekről Palotásné Horváth Zsuzsanna számolt be lapunknak.

HG: Honnan jött az ötlet? Miért pont Tenerife?

A főszervező Kaincz Kati volt. A tavalyi évben Kati megnyerte a haza BMW Kupát, és ezzel kiérdemelte, hogy márciusban résztvevője lehet a dél-afrikai döntőnek. Kati komolyan veszi a felkészülést. Itthon Lehoczky Gábor segítségével elemzik, csiszolgatják a swingjét. A téli, pályán való felkészülésre pedig meghívott bennünket edzőpartnernek Tenerifére, ahol Katiéknak csodás apartmanjuk van. 

HG: Milyen volt az edzőtábor?

Tenerifén az időjárás télen-nyáron alkalmas golfozásra. Szerencsénk is volt, végig napsütés és 20-25 fok melengetett minket. Igyekeztünk korai teetime-okat kérni, hogy délután legyen idő más programokra is. Csodásak a pályák napfelkeltében. Hét napból ötöt golfoztunk. Kettőt a Golf del Sur pályáján, ez volt a bemelegítő. Három napot pedig az Amarilla Golf Clubban, amiről bátran állíthatom, hogy profi pálya. Keskenyebb, de nagyon jó fairway-ekkel, a parton izgalmas par hármas szakaszokkal, ahol egy-egy öblöt, szakadékot át kellett ütni a greenre kerüléshez. A hatalmas greenek gyorsaságukkal megnehezítették a játékunkat. Bár komolyan vettük, igazán jó eredmények a sok put miatt nem születhettek. Viszont nagyon jó gyakorlást jelentett Kati számára a BMW döntőre, és reméljük nekünk is hasznos lesz a szezonra.

HG: Golf és Bridzs volt a fókuszban. Meséljen egy picit erről!

Kata nagyszerű háziasszony volt! Mindent megszervezett, mindenre odafigyelt, így mindenre jutott idő. Délelőtt golfoztunk, majd percek alatt fantasztikus ebédet varázsolt. Két napot kirándultunk, megnéztük a sziget idegenforgalmi látványosságait. Esténként általában az Ír kocsmában kötöttünk ki, ahol mindig fantasztikus hangulat uralkodott. Bridzseltünk, szólt a zene, három nagy plazma TV-n sportműsorok, karaoke, minden volt, ami a jó hangulathoz kell. Itt néztük a vízilabdás lányok döntőjét is, ahol Európa bajnokok lettek, és ezzel kijutottak a riói olimpiára. Nagyszerű érzés volt! A holland házaspár, akik természetesen az ellenfelünknek drukkolt, kicsit szomorúan, de kedvesen gratulált a meccs után.

HG: Lesz folytatás?

Ez nem rajtunk, hanem házigazdánkon múlik. Reméljük, hogy Kata szép eredményt fog elérni Dél-Afrikában, és akkor jövőre azt is Tenerifén ünnepelhetjük. Egyébként Kati még kint maradt. Most egy hetet egyedül gyakorol, és a harmadik héten Kocsi Réka lesz az edzőpartnere.

HG: Egy kicsit más vizekre evezve. Mi újság az MGNE-vel, régen halottunk róla?

Egyéb elfoglaltságaim miatt, már évek óta nem veszek részt az egyesület munkájában, Sajnos én sem tudok róluk sokat. Bednár Mónika, az egyesület elnöke két kis fiával Csehországban él, Farkas Kriszta pedig szintén „babázik”. Reméljük, a jó idővel előkerülnek a lányok is.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés