Spieth elfáradt

 Jordan Spieth mentális fáradtsággal magyarázta azt, hogy az Abu Dhabi HSBC Golc Championship névre keresztelt tornán nem tudott beleszólni a végjátékba. Spieth újabb top-5-ös helyezést könyvelhetett el, ám a győzelemre esélye sem volt. A szakértők szerint nem csoda, ha a 23 éves világelső fáradtnak érzi magát.

Jordan Spieth mentális fáradtsággal magyarázta azt, hogy az Abu Dhabi HSBC Golc Championship névre keresztelt tornán nem tudott beleszólni a végjátékba. Spieth újabb top-5-ös helyezést könyvelhetett el, ám a győzelemre esélye sem volt. A szakértők szerint nem csoda, ha a 23 éves világelső fáradtnak érzi magát.

Spieth gyengén kezdett Abu Dhabiban, persze csak önmagához képest, a 68-73-as első két kört sokan elfogadnák. Ugyanakkor, ha az ellenfelek olyan játékosok, mint McIlroy vagy éppen Fowler, akkor a lassú kezdés nem fér bele, ezt a múlt heti torna is alátámasztotta. Spieth elfáradt, sem fizikálisan, sem mentálisan nem érezte 100%-osnak magát.

„Mentálisan és fizikálisan sem vagyunk a helyzet magaslatán. Az első nap még rendben volt, de a folytatásban már gyengének éreztem magam” – beszélt Spieth a teljesítményéről. Az amerikai amúgy a negyedik napon az utolsó hét szakaszán négy birdie-t ütött, ami azért arról tanúskodik, hogy mentálisan nincsenek akkora gondok, igaz még ez a szenzációs eredmény sem volt elég ahhoz, hogy megszorítsa a későbbi győztes Rickie Fowlert.

Spieth a szakemberek szerint azért fáradt, mert rengeteget utazik. Ezzel nem is nagyon lehet vitatkozni, lévén a világelső az utóbbi négy hónap alatt hat kontinensen fordult meg. Spieth ugye tagja volt a Presidents Cup-on győztes amerikai csapatnak (Dél-Korea) októberben, majd jött a kínai WGC-HSBC Championship, melyet az Australian Open követett. Decemberben már a Bahamákon ütötte a labdát Tiger versenyén a Hero World Challenge tornán, majd jött a Bajnokok Tornája amelyet Hawaii-on rendeztek. A múlt héten már Abu Dhabiban volt jelenése, innen pedig Szingapúrba utazik, hogy részt vegyen a Singapore Openen. Ennyi utazás bárkit kikészítene, még egy 23 éves fiatalembert is. Nem beszélve arról, hogy Spiethnek a sok repülés mellett ugyebár elég magas szinten kell golfoznia is...

A vasat viszont addig kell ütni, amíg meleg, tehát amíg az embert tornákra hívják, azokért pedig rajtpénzt kap, akkor menni kell. Arról már nem is beszélve, hogy a tornák és a komoly mezőny a legnagyobb segítség a felkészülésben. Ugyanakkor Spieth is tisztában van azzal, hogy a kevesebb néha több, éppen ezért – ismét érettségéről téve tanúbizonyságot – egy újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy amint Szingapúrból visszatértek, megvizsgálja a versenynaptárát, hogy hasonló eset többé lehetőleg ne forduljon elő vele, mint Abu Dhabiban. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés