Woods derülátó

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a 2015-ös esztendő feledhetőre sikeredett Tiger Woods szempontjából.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a 2015-ös esztendő feledhetőre sikeredett Tiger Woods szempontjából. A mögöttünk hagyott évad nem a sikerekről és a tornagyőzelmekről, sokkal inkább a formahanyatlásról és megannyi sérülésről szólt, igaz ebben a tekintetben nem sokban különbözött a 2014-es évtől. A rövid idő alatt két hátoperáción is átesett Woods azonban derülátó és kész maga mögött hagyni a csalódásokkal teli szezont és reméli, hogy sérülésmentes évad elé néz 2016-ban.

Woods az évet egy beszámolóval zárta hivatalos honlapján, ahol egyrészt visszatekintett 20 éves pályafutására, kiemelve három legnagyobb sikerét (a 97-es Masters sikert, a Tiger Slam-et és a sorozatban elért CUT-ok rekordját), másrészt kifejtette, hogy mennyiben változott meg a sportág az elmúlt két évtized alatt. Természetesen nem ment el szó nélkül a 2015-ös idény mellett sem, amely leginkább a sorozatos sérülései miatt marad emlékezetes.

Woods 2014 márciusában esett át először hátoperáción, ám idén szeptemberben rövid időn belül kétszer is meg kellett műteni a hátát. Egyelőre még maga sem tudja, hogy mikor térhet vissza, egyelőre még a rehabilitációt sem kezdte meg.

„Leginkább egy olyan idényt szeretnék, amely híján lesz a sérüléseknek. Várom már a 2016-os évet, különösen azért, mert szeretnék ismét versenyezni. Hiányzok a versenyzés, de szeretném ezúttal már sérülések nélkül élvezni a játékot. Hosszú idő óta ez nem adatott meg nekem. Volt egy-egy jó eredményem, de jó lenne, ha immáron a kiegyensúlyozottság jellemezné a szezonomat és az egészségi állapotomat is” – írta weboldalán a 14-szeres Major-bajnok, aki amúgy december 30-án lesz 40 éves.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés