Mézeskalács karácsonyra

 Igen eseménydús és sikeres éven van túl Simmes Alexander, a Pannonia Golf Club versenyzője. Szinte egy az egyben lemásolta tavalyi szezonját magyar földön. Ahol elindult, gyakorlatilag nyert.

Igen eseménydús és sikeres éven van túl Simmes Alexander, a Pannonia Golf Club versenyzője. Szinte egy az egyben lemásolta tavalyi szezonját magyar földön. Ahol elindult, gyakorlatilag nyert.

HG: Hogyan telnek, így karácsony közeledtével a napjaid, hogyan készülsz az ünnepre?

Köszönöm szépen, sikeres évet tudhatok magam mögött. Most, hogy lecsendült ez a szezonom fordítok egy kis időt pihenésre és regenerálásra. Itthon ünneplem a karácsonyt az egész családommal. Szüleim és nagyszüleim egyszerre vannak most itt, ami ritka alkalmak egyike.

HG: Mi a kedvenc ünnepi menüd? Megengedsz magadnak az ünnepek alatt, a hosszú és fárasztó szezon után, egy kislazítást?

Természetesen csak pár napot fordítok pihenésre. Ha engedi az időjárás, akkor kint gyakorlok, csiszolok egy picit a technikáimon. De így télen a fő szempont nekem az erőnléti edzés. Kell az arzenálomba még 7-10 mérföld/órás sebesség az ütőfejembe. Kellemesen lerövidítené a golfpályákat és így jobban tudnék fókuszálni a wedge-játékomra.

Nincs kimondottan kedvenc ünnepi menüm. Inkább csak a család a lényeg, akik körbevesznek ezeken a békés napokon. Természetesen a mézeskalács sütésre is fordítok majd időt, mert azt minden évben szoktam és mindenki előszeretettel fogyasztja.

HG: Annak fényében, hogy idén is sikeres szezont tudhatsz a hátad mögött (még felsorolni sem egyszerű: Match Play bajnokság, Magyar bajnokság, Lee Westwood magyarországi döntő), miként értékeled az évedet? Mit adott neked a 2015-ös év?

Nagyon sikeres éven vagyok túl. De érzem, látom magamon, hogy még sok van bennem, amit még nem sikerült kicsikarnom. Talán még a fejem a régi játékomat szeretné játszani, mert még nem szokott hozzá az új játékstílusomhoz. De úgy érzem, hogy nagyon jó úton haladok, a sínek le vannak téve a jövőmért. Nagyon boldog vagyok az idén nyújtott teljesítményemmel.

HG: Nem titkolt célod, hogy hamarosan profinak állsz. Miben kell még fejlődnöd, hogy ez megvalósulhasson?

Ebben a szezonban több profi versenyen tudtam indulni, alaposan körbenéztem a profik között. Ráadásul flighttársa voltam Robin Kind-nek aki bochumi Pro-Tour-on 68-59-62 (-4;-13;-10) (-27)-es score-al nyerte meg a fordulót.

A pályán végig beszélgettem vele (Robin Kind-el) és kicsit jobban megnyitotta a szemem, hogy miként is kell hozzáállni egy profi karriernek és ehhez nekem még van mit elsajátítanom, nem szeretném elsietni a döntésem, de az biztos, hogy még pár évig amatőr maradok.

HG: És végül: mit üzensz - így ünnepekkor - a golfos társaidnak?

Sok erőt és kitartást kívánok golfos társaimnak a gyakorláshoz, hogy a játékaikat a következő szintre tudják emelni és jó score-okat tudjanak elérni!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés