McIlroy furcsálja Woods döntését

Ahogy arról pár napja mi is beszámoltunk, Davis Love III., az amerikai Ryder-kupa csapat kapitánya három újabb asszisztensét nevezte meg, köztük Tiger Woodsot. A volt világelső szerepvállalása sokakat meglepett, köztük van Rory McIlroy is.

Ahogy arról pár napja mi is beszámoltunk, Davis Love III., az amerikai Ryder-kupa csapat kapitánya három újabb asszisztensét nevezte meg, köztük Tiger Woodsot. A volt világelső szerepvállalása sokakat meglepett, köztük van Rory McIlroy is.

McIlroy a Belfast Telegraphnak adott interjújában azt mondta, hogy mint ember örül Tiger döntésének és szerepvállalásának, ám mint játékos inkább kérdések merülnek fel benne a témával kapcsolatban. Az egyik ilyen, hogy vajon Woods egészségügyi állapota milyen szinten áll jelenleg, vajon vissza tud-e térni a pályára a riválisok közé, vagy esetleg ez már egyfajta kihátrálás a profi pályafutásból.

„Nem igazán tudom, hogy mit gondoljak Woods döntéséről, komolyan mondom. Nagyszerű dolognak tartom, hogy segíteni akar minden áron az amerikai csapatnak, akár játékosként, akár asszisztensként. Ugyanakkor a döntése elgondolkodtató, hiszen ezzel azt is sugallja, hogy az egészségügyi állapota talán aggodalomra ad számára okot” – mondta az újságnak Tiger szerepvállalásával kapcsolatban McIlroy.

Ian Poulter, a valaha volt egyik legeredményesebb Ryder-kupa játékos szerint ugyanakkor nem kell ezt az ügyet túlgondolkodni, Woods elvállalt egy szerepet, ám mindez nincs semmire sem hatással, hiszen még nagyon korai egyáltalán a jövő évi Ryder-kupáról beszélni. Meg amúgy is, Poulter szerint az asszisztenseknek bár komoly szerepük van, a csapatot nem ők erősítik, igaz nem is gyengítik.

Love Jim Furyk, Steve Stricker és Tiger Woods mellett tette le a voksát, mint asszisztensek, korábban már Tom Lehmant is megnevezte, tehát már csak egy hely kiadó a stábban. Ami pedig Woods esetleges visszavonulását illeti, nos ebben nem kell, hogy reménykedjenek az ellenfelek, a volt világelső nyilatkozatából ugyanis azt lehet leszűrni, hogy Tiger küzdeni fog azért, hogy visszatérjen és akár még a Ryder-kupa csapatba is beverekedje magát, akár alanyi jogon, akár kapitányi meghívottként.

„Ahogy egészséges leszek mindent meg fogok tenni azért, hogy alanyi jogon kivívjam a csapattagságot. Nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak Davisszel, a többi asszisztenssel és persze a játékosokkal” – mondta Woods, aki 13-17-3-as rekorddal rendelkezik hét Ryder-kupáról.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
5
8
9
12
14
15
19
21
22
23
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés