Szezonzáró

 Igen mozgalmas szezonzáró hétvége van mögöttünk. Több klubban is az utolsó erőtartalékokat mozgósítva invitálták a golfozókat és családtagjaikat még egy utolsó nagy versenyre. Az idő is tavaszias volt, a pályák meg, akár csak egész évben, nagyszerűen voltak előkészítve. Lássuk, hol, kik és hogyan teljesítettek a 2015-ös szezonzárókon.

Igen mozgalmas szezonzáró hétvége van mögöttünk. Több klubban is az utolsó erőtartalékokat mozgósítva invitálták a golfozókat és családtagjaikat még egy utolsó nagy versenyre. Az idő is tavaszias volt, a pályák meg, akár csak egész évben, nagyszerűen voltak előkészítve. Lássuk, hol, kik és hogyan teljesítettek a 2015-ös szezonzárókon.

Forralt bor verseny: Balatongyörök

A balatongyöröki Golfclub Imperialban a 11-kor kezdődő, páros texas scramble Forralt bor versennyel intettek búcsút az idénynek, november 14-én. A szomorú alkalom azonban korántsem volt az, a klubban most is, mint mindig, jó hangulat uralkodott, amibe ezúttal egy kis nosztalgia is vegyült.

Eredmények:

Bruttó I.: Katona Károly - Molnár Tibor

Nettó I-II-III.:

I. Cserkó Anett - Hujber László

II. Hierzer Josef - Würzinger Eva

III. Katona Károly - Molnár Tibor

Felforrósodott a hangulat Zircen

Újabb rendhagyó esemény várta a golfozó társadalom apraja-nagyját a Forest Hills Golf and Country Club-ban. November 14-én hivatalos szezonzáró rendezvény fogadta a versenyzőket.

A nap sütött, de a szél úrfi megtréfálta a játékosokat és igazi liba reptetést akarom mondani labda reptetést követelt. És ebbe versenybe szoros küzdelembe a zirci fenomén Zsurzsa Sándor Senior vitte haza herendi kupát Kokol Ferenc elől. De a küzdelemből kivette a részét Hatvári Árpád, Gratzl Ferenc Hegel Zsuzsa és sorolhatnánk a golfbajnokság krémjének tagjait. Meghitt pillanat volt, amikor megköszönték a háttér személyzet éves munkáját. Apróbb ajándékkal a helyi Monostor Lakrimájával, de a többi ajándék is méltó volt az egész éves ajándék felhozatalhoz. A szakácscsapat, mint mindig most is elkápráztatta a résztvevőket és az őket elkísérőket, mert Zircen ez is sikernek számít, hogy minél többen jönnek kísérőnek.

Eredmények:

Bruttó I.: Zsurzsa Sándor

Nettó Férfi A Hcp 0-18,0: Kokol Ferenc

Nettó Férfi B Hcp 18,1-45: Csizmadia Ákos

Nettó Junior: Tóthfalvi Márton

Nettó Női: Török Lászlóné Edit

Nettó Senior: Gratzl Ferenc

Márton Napi Golfverseny

Ugyancsak izgalmas, záró texas scramble verseny zajlott 55 km-rel arrébb, a tatai Öreg-tónál is. Az Old Lake Golf Club szombaton rendezte meg, népszerű Márton napi Golfversenyét a Jägermeister támogatásával. Az időjárás tavaszra emlékeztetett, így az amúgy is kedvelt eseményen nagy létszámú mezőny gyűlt össze. A verseny végén kiváló Márton napi liba lakomával és borkóstolóval vendégelték meg a résztvevőket.

Eredmények:

Bruttó Páros: Baldauf László - Molnár Sándor

Nettó I-II-III.:

I. LeVietHung - Nguyen Van Tho

II. Gelbmann Ferenc - Kuti Gábor

III. Sipter Martin - Stern Péter

SZEZONZÁRÓ GOLFVERSENY Zalacsányban

Egy új helyszínt is köszönthettünk idén a hazai golféletben. Az idei szezont 9 szakasszal kezdte a klub, majd Major Györgynek és csapatának hála, szeptemberben az első 18 szakaszos versenyt is megtartották: a Forbes Kupát. Szombaton pedig, a 18 lyukú egyéni stabelford szezonzáró versenyt rendezték meg. A játékosoknak a nap végén ínycsiklandó liba menünket szolgáltak fel!

Eredmények:

Bruttó I.: Greff Bálint

Nettó Hcp 0-18,0, I-II.: B. Kiss Gergely, Kötél Bence

Nettó Hcp 18,1-45, I-II.: Dóka Ágoston, Rea Mark

Nettó Női I.: Wellner Andrea

Nettó Senior I.: Dobány Lajos

Szezonzáró Texas Scramble a Pannónián

A Máriavölgyben elterülő Pannónia Golf & Country Club utolsó, közel teltházas versenyén is hozta azt a színvonalat és hangulatot, mely szinte már védjegyévé vált. A klub Szezonzáró Texas Scramble versenyén roppant szoros küzdelmek folytak, melynek következtében kiváló eredmények születtek. A texas scramble játékon, a bruttó kategóriát Dr. Bohács Zsolt - Dudás Károly - Nagy Csaba - Reska János kvartettje nyerte, egy kiegyensúlyozott játék után -7-tel győztek. A második helyen, holtversenyben a Berta Zsolt - Krasznai Zsolt - Krénusz Andrea - O`Sullivan Gearoid összetételű csapat végzett.

A nettó kategóriában Qin Dao Qiang - Wei Hong Chun – Weng JinXing – Yin Xu Dong győzedelmeskedett. Díjazásban a Bruttó első és a Nettó első csapat részesült.

Kicsit ugyan összeszorul a szívünk, mikor visszagondolunk az élményekkel, küzdelmekkel, sikerekkel és szenzációs versenyekkel teli szezonra, vagy a nyári napsütésben úszó pályákra, amikor még a tikkasztó hőség ellen kellett küzdenünk, nem pedig érte. Ugyanakkor, a befejezés új kezdetet is jelent, és minden bizonnyal a 2016-os év is be fogja váltani a hozzá fűzött reményeket. Addig is, a klubok szeretettel várják a játékosokat, és a téli pihenés alatt, emlékeinket felidézve sem kell teljesen lemondanunk szeretett sportunktól.  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés