„Boldog greenkeeper vagyok!”

 Szomorúan kell nyugtáznunk, hogy az idei szezonnak hamarosan vége. A zimankós idő árnyékában, szorgalmas greenkeeperek hálás munkájának köszönhetően azonban még élvezhetjük a hazai pályák kitűnő állapotát. Laczkó Zoltánnal az ez évi tapasztaltakról beszélgettünk, aki pénteken ünnepelte születésnapját. Isten éltesse!

Szomorúan kell nyugtáznunk, hogy az idei szezonnak hamarosan vége. A zimankós idő árnyékában, szorgalmas greenkeeperek hálás munkájának köszönhetően azonban még élvezhetjük a hazai pályák kitűnő állapotát. Laczkó Zoltánnal az ez évi tapasztaltakról beszélgettünk, aki ma ünnepli a születésnapját. Isten éltesse!

Vezető greenkeperünk a késő tavaszkezdés ellenére elégedett volt a máriavölgyi Pannonia Golf és Country Club pályájával. Az idei évben rendelkezésükre állt az új vízrendszer, melynek köszönhetően kivitelezhető volt a gazdaságosabb öntözés. Ez pedig végig látható is volt a pálya kiegyenlített állapotán. Az év első felében a Tom Burnett Akadémia beruházás keretein belül építettek putting és chipping green-eket, amelyhez az építkezést követő parkosítás is társult. Mindez sok energiát emésztett fel, de a szép végeredmény és a rengeteg sikeres rendezvény mindenért kárpótolta a résztvevőket.

Az év folyamán a pálya nagyon gyakran érte el a korábbi kimagasló minőséget a greenek gyorsaságát illetően is, s még most ősszel is igazán sok dicséretet zsebel be magának. Ezért is igyekeznek a lehető leghosszabb ideig megőrizni annak kifogástalan állapotát.

A hideg és elhúzódó tavasz a zirci Forest Hills pályáin is jelentkezett, a pálya nem indult növekedésnek a naptár szerint. Ám a nehéz kezdés ellenére az év további részében a kiegyenlített állapotok és a jó minőség dominált. Idén itt ugyan nem volt fejlesztés, de gazdaságos technológiával sikerült megtartanunk a korábbi évekhez hasonló színvonalat.

Laczkó Zoltán jó érzéssel gondol vissza az idei sikeres és eredményes évre, a kialakult kiváló együttműködésre a menedzsmenttel, valamint a máriavölgyi és a zirci greenkeeper csapattal, amely nagyban segíti és megkönnyíti mindannyiuk áldozatos munkáját. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés