Indul a téli bajnokság

 Szombaton a budapesti Academy Golf Clubban indul a Hinora Winter Footgolf Tour 2015/2016-os kiírása. A hiánypótló sorozat az első téli bajnokság lesz. Most először a csapatok is harcba szállnak az elsőségért.

Szombaton a budapesti Academy Golf Clubban indul a Hinora Winter Footgolf Tour 2015/2016-os kiírása. A hiánypótló sorozat az első téli bajnokság lesz. Most először a csapatok is harcba szállnak az elsőségért.

A Footgolf Országos Bajnokság (FOB) 2015-ös idénye októberben befejeződött. A tervezett 2016-os márciusi újrakezdésig azonban nem szeretett volna tétlenül otthon ülni a honi footgolf társadalom.

– Novembertől márciusig eddig nem volt nálunk versenyzési lehetőség, míg kedvezőbb időjárással bíró országok ebben a közel fél évben is tudtak játszani. Ahhoz, hogy ne induljunk tetemes hátránnyal tavasszal a többi nemzethez képest, valamint a közelgő világbajnokság adta az ötletet, legyen télen is bajnokság – foglalta össze az ötletgazda Hinora Ferenc, honnan jött a Hinora Winter Footgolf Tour 2015/2016 ötlete. Eredetileg csak négy állomást rendeztek volna, de a vb közelség miatt úgy döntöttek, még idén minél többször szükség van versenyekre, végül ugyanúgy nyolc megállóból áll a sorozat, mint a FOB.

Fontos szempont volt, hogy különböző helyszíneken legyenek a fordulók. A Hinora Marketing Group megállapodott az óbudai Academy Golf Clubbal, így a Magyar Golf Club (Kisoroszi) és a Forest Hills Golf & Country Club (Zirc) mellett Budapest is bekapcsolódik a körforgásba.

– Rugalmas a lebonyolítás, ugyanis az időjárás bármikor közbeszólhat, ezért a golfpályák mondják ki mindig az utolsó szót, alkalmas-e a gyep a játékra – avatott be a részletekbe Hinora Ferenc. – A második szezonján túllévő Footgolf Országos Bajnoksághoz képest lesz néhány változás. – Díjazzuk a legjobb csapatokat. Fordulónként a négy legjobb eredmény alapján számítjuk ki a klubrangsort. A sportág érdekében hoztunk néhány szabályt, ami a footgolf megítélésében segíthet. A verseny ideje alatt a dohányzás és alkoholfogyasztás tilos a pályán. Egyelőre nem szankcionáljuk, csak kérjük, a későbbiekben ez lehet, hogy büntetéseket von majd maga után. A szponzorok számára eladhatóvá szeretnénk tenni a sportágat, ehhez pedig egy vonzó márkává kell válni. A játékosoknak nagy felelőssége van a brand építésében.

Újdonság, hogy a flightokat nem sorsolják, mindig az előző forduló abszolút eredménye alapján alakítják ki a négyeseket. Az első alkalommal ezt a FOB végeredménye alapján alakítják ki.

Hinora Ferenc is rajthoz áll a versenyen, mint a Royal Footgolf Club társalapítója. A csapat 2016-ra áll majd össze, egyelőre az alapok lerakásán dolgoznak. – Hrutka Jánossal, korábbi válogatott labdarúgóval hoztuk létre a klubot. Hamarosan bejelentjük, kikkel bővül a „királyi” család. Számunkra elsődleges a szellemiség. Csak olyan értékrenddel rendelkező footgolfosok húzhatják magukra a mezünket, akik a már említett, sportágat előremozdító értékrenddel bírnak. Van egy szabály nálunk, ha valaki a házirendünket háromszor megsérti, az kizárással jár.

A versenykiírás és a jelentkezési lap honlapunkon IDE kattintva megtalálható.

Hinora Winter Footgolf Tour 2015/2016

2015.11.07. szombat HWFT 1. forduló – Academy Golf Club – Budapest
2015.11.22. vasárnap HWFT 2. forduló – Forest Hills Golf & Country Club – Zirc
2015.12.13. vasárnap HWFT 3. forduló – Magyar Golf Club – Kisoroszi
2015.12.27. vasárnap HWFT 4. forduló – Magyar Golf Club – Kisoroszi
2016.01.24. vasárnap HWFT 5. forduló – Academy Golf Club – Budapest
2016.02.07. vasárnap HWFT 6. forduló – Magyar Golf Club – Kisoroszi
2016.02.21. vasárnap HWFT 7. forduló – Magyar Golf Club – Kisoroszi
2016.03.06. vasárnap HWFT 8. forduló – Forest Hills Golf & Country Club – Zirc


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés