„A vonzerő maga a társaság”

 Október 25.-én véget ért a 30 fordulóból álló tatai SEIKO Férfinapok sorozat, melyet idén hatodik alkalommal rendeztek meg. A versenysorozat győztesével, Magyar Tiborral beszélgettünk, aki szoros küzdelemben előzte meg a Törőcsik Attilát és Hideg Jánost, így nagy örömmel vihette haza a nyertesnek járó hatalmas SEIKO Férfinapok Kupát 2015-ben.

Október 25.-én véget ért a 30 fordulóból álló tatai SEIKO Férfinapok sorozat, melyet idén hatodik alkalommal rendeztek meg. A versenysorozat győztesével, Magyar Tiborral beszélgettünk, aki szoros küzdelemben előzte meg a Törőcsik Attilát és Hideg Jánost, így nagy örömmel vihette haza a nyertesnek járó hatalmas SEIKO Férfinapok Kupát 2015-ben.

HG: Miért nevezett be a tatai SEIKO Férfinapokra és hogyan kezdődött a verseny?

A SEIKO Férfinapok versenyén tavaly indultam először, de sajnos elfoglaltságaim miatt csak kb. 10 fordulón sikerült részt vennem. Mivel nagyon megtetszett a hangulata, elhatároztam, hogy idén, amikor csak tudok, ott leszek a keddi indulásnál. Elvárásom nem volt magammal szemben, talán csak annyi, hogy jó lenne egy-két alkalommal nyerni. Szerencsére ez hatszor sikerült is ebben az évben.

HG: Melyik forduló volt a legemlékezetesebb?

Többet is meg tudnék említeni, hiszen volt egy hármas „sikersorozatom” júniusban és szeptemberben is. Talán az egyik 78-as köröm a legemlékezetesebb, amikor 3 birdie-t ütöttem és dupla nélkül tudtam lejátszani a 18 szakaszt. Versenyen ez az eddigi legjobb eredményem!

HG: Ön szerint miben rejlik a tatai SEIKO Férfinapok sikere?

Mindenképpen a „kolomposok” munkáját emelném ki először. Évek óta egyenletesen fejlődik a verseny szervezettsége, növekszik a szponzorok száma, ami egyenesen arányos a játékosok létszámával. Még az esős, szeles, golfra szinte alkalmatlan időjárásban is legalább 20-25 mindenre elszánt játékostárs volt ott a kezdéskor.

A másik vonzerő maga a társaság. Azt gondolom, hogy kialakult egy nagyszerű csapat, ahol mindenki szívesen játszik mindenkivel, ugyanis az elmúlt év óta a „gép” sorsolja az induló flightokat, így szép lassan mindenki mindenkivel megismerkedik. Kialakultak barátságok, mindig jó a hangulat, és bizony sokan nagyon erős fejlődésen mentek keresztül, amit az eredmények alá is támasztanak. Elég csak az idei csapatbajnokságban elért nagyszerű helyezéseinkre gondolni.

Nekem mindig nagy kihívás olyan kiváló ellenfelekkel játszani, mint a dobogó másik két helyezett játékosa, Hideg János és Törőcsik Attila. Attila nagyon sokat fejlődött ebben az évben, volt szerencsém közelről látni elképesztő drive ütéseit. Jánossal pedig évek óta nagy ellenfelek vagyunk, felváltva szoktuk nyerni az egymás elleni csatákat. Az utolsó fordulóig nyílt volt a küzdelem, és a végén csak nagy adag szerencsével sikerült az első helyen maradnom. De már most megígérte, hogy jövőre a Birodalom Visszavág!

HG: Sikerült a családját is „megfertőznie” a golf szeretetével?

Igazság szerint nem nagyon. Feleségem nem játszik, talán ha kétszer látott golfpályát közelről, de nem is baj otthon találkozunk úgy is elég sokat! :-)

Kisfiam 2 éve asztaliteniszezik és nagyon jól játszik, ezért a suli mellett kevés lenne az ideje, kislányom pedig még csak 7 éves, de már a videó játékokban elég nagyokat szokott ütni, úgyhogy talán tavasszal megpróbáljuk vele az igazi golfot is. Mindig irigykedve nézem azokat, akik olyan szerencsések, hogy fiukkal, lányukkal játszhatnak együtt, és ha esetleg sikerül a kicsit rábeszélnem a golfra, akkor nekem még egy okkal több lesz, hogy kint lehessek a pályán!

HG: Lassan beköszönt az uborkaszezon… Mit tervez a télen? Hogyan készül a következő szezon kihívásaira?

Sajnos a munkámból, illetve abból adódóan, hogy kicsik a gyerkőcök egyelőre nem gondolkozom hosszabb téli edzőtáborokban, pedig szuper lehet egy hétig csak a golfra koncentrálni. Talán majd jövőre, bár úgy emlékszem, tavaly is ezt mondtam magamnak.

Amíg lehet, játszom a hidegben ahol, és amikor csak lehet, de ha nincs más lehetőség, akkor jön a fedett pályás golf: a szimulátor. Ez azért nem az igazi, de valahogy ki kell bírni azt a 160 napot, amíg újra indul a SEIKO Férfinap. Csiszolgatom a játékomat, és próbálok a drive ütéseimen javítani, mert arra még mindig ráfér az erősítés!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés