Világranglista: Rose nagyot ugrott előre

A Hong Kong Open megnyerésével Justin Rose a világranglista 6. helyére ugrott előre letaszítva onnan Henrik Stensont. Az angolok kiválósága remek formának örvend, az utóbbi 16 hónapban a mostani volt a negyedik sikere.

A Hong Kong Open megnyerésével Justin Rose a világranglista 6. helyére ugrott előre letaszítva onnan Henrik Stensont. Az angolok kiválósága remek formának örvend, az utóbbi 16 hónapban a mostani volt a negyedik sikere.

Justin Rose 2013 óta tartozik a világ tíz legjobb golfozója közé, legalábbis a világranglista alapján. Rose idén második győzelmét ünnepelhette, míg az utóbbi másfél évben ez a mostani már a negyedik sikere. Az aktuális világranglistán Smylie Kaufman ugrotta a legnagyobbat köszönhetően a Las Vegasban megtartott Shriners Hospitals for Children Openen aratott győzelmének. Kaufman nem kevesebb, mint 151 helyet ugrott előre a ranglistán, a 226. pozícióból a 75-re lépett előre. A pályafutása első PGA Tour győzelmét arató golfozó mellett a szintén az ismeretlenségből előlépő Patton Kizzire is jó hetet tudhat maga mögött, ő a 102. helyről a 76-ra ugrott. Érdekes, hogy az évet mindkét játékos a világranglista 1548. helyén kezdhette, ennek ismeretében valóban elképesztő bravúrt hajtottak végre azzal, hogy beverekedték magukat a top 100-ba.

Az utóbbi hetekben sorozatban két második helyet gyűjtő Kevin Na is sokat javított, jelenleg a 21. helyen jegyzik.

Ami pedig Tiger Woodsot illeti, az egykori világelső tovább folytatta mélyrepülését és jelenleg a 351. helyen áll a világranglistán. Woods pár hete újabb hátoperáción esett át, világranglistás helyezésén tehát ha akart volna sem tudott volna változtatni. Woods visszatéréséről egyelőre semmit sem lehet tudni, a 14-szeres Major-bajnok korábban úgy nyilatkozott, hogy a rehabilitáció várhatóan hónapokat vesz majd igénybe, ezért a következő év első versenyein biztos, hogy nem láthatjuk, gyaníthatóan a Masters környékén indulhat majd ismét versenyen.

 

A világranglista első tíz helyezettje: 1. Jason Day, 2. Jordan Spieth, 3. Rory McIlroy, 4. Bubba Watson, 5. Rickie Fowler, 6. Justin Rose, 7. Henrik Stenson, 8. Dustin Johnson, 9. Jim Furyk, 10. Zach Johnson


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés