Taroltak a magyarok Zágrábban

 Megnyerte a csapatversenyt a magyar csapat a European Footgolf Trophy Tour (EFTT) tizenkettedik állomásán. A horvátországi viadalon Gelencsér Gábor szétlövés után második lett.

Megnyerte a csapatversenyt a magyar csapat a European Footgolf Trophy Tour (EFTT) tizenkettedik állomásán. A horvátországi viadalon Gelencsér Gábor szétlövés után második lett.

Ahogy korábban írtuk, szépszámú magyar kontingens vett részt az aktuális EFTT versenyen. A zágrábi hétvégén nyolc ország versenyzői indultak, közte egy amerikaival és a most debütáló bosnyákokkal, akik azonnal a csapatverseny harmadik helyére is odaértek. De remekeltek a mieink is, már az első nap után több, mint bíztató volt a teljesítményük, Podusil György másodikként fordult, a vasárnapi utolsóelőtti flight (azaz, a második legjobb négyes) pedig csupa magyarból állt. Innen hajrázott remekül Gelencsér Gábor, aki az ír Cathal Jenkinsonnal holtversenyben második lett a brit Ben Clarke mögött. Az ír és a magyar három lyukon, szétlövésben döntötte el az ezüstérem sorsát. Gelencsér a másodikon tett szert egypontos előnyre, az utolsó lyukon pedig mindketten két lövésből megközelítették a greent, a távolabb lévő magyar be is tudta fejezni a szakaszt, Jenkinsonnak így már nem is kellett többet rúgnia, nem tudta volna megelőzni Gábort.

Ennek is köszönhetően a magyar csapat megnyerte a csapatversenyt, amibe a négy legjobb eredmény számított bele (a magyar elnök mellett Bogár Krisztián, Balázsi Csaba és Németh Gábor járult hozzá ily módon a sikerhez).

– Fantasztikus környezetben játszhattunk, hibátlan pálya, tökéletes pinpozíciók fogadtak minket – összegzett Gelencsér Gábor. – Nagyon büszke vagyok a magyar csapatra, remek erődemonstráció volt az előttünk álló hétvége előtt, amikor Kisorosziba érkezik az európai sorozat. Természetesen elégedett vagyok a második helyemmel is, vasárnap végig vezettem a flightomban, és még így is azt kell mondanom, voltak hibák, amiket ki kell majd javítani.

Az európai sorozat eredményeiről ITT tájékozódhat. Az EFTT október első hétvégéjén száznál is több footgolfossal érkezik hazánkba.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés