Rajt-cél győzelem és egy 6. hely

 Csütörtökön véget ért a 2015-ös Monarchia Kupa. Az idei volt, a XVI. kiírás. A hat ország részvételével zajló hagyományos, nemzetközi, baráti megmérettetésen válogatottjaink jól teljesítettek. Nettó csapatunk rajt-cél győzelmet aratott, így 2004 és 2007 után újra felülhetett a Monarchia trónjára. Bruttó csapatunknak, akár csak az előző években, nehezebb dolga volt a nálánál nagyobb játékerőt képviselő nemzetekkel szemben, így a hatodik helyen zárt. A torna ideje alatt az is eldőlt, hogy jövőre Magyarországon, a Royal Balaton Golf & Yacht Club pályája látja vendégül a 2016-os Monarchia Kupa mezőnyét.

Csütörtökön véget ért a 2015-ös Monarchia Kupa. Az idei volt, a XVI. kiírás. A hat ország részvételével zajló hagyományos, nemzetközi, baráti megmérettetésen válogatottjaink jól teljesítettek. Nettó csapatunk rajt-cél győzelmet aratott, így 2004 és 2007 után újra felülhetett a Monarchia trónjára. Bruttó csapatunknak, akár csak az előző években, nehezebb dolga volt a nálánál nagyobb játékerőt képviselő nemzetekkel szemben, a hatodik helyen zárt. A torna ideje alatt az is eldőlt, hogy jövőre Magyarországon, a Royal Balaton Golf & Yacht Club pályája látja vendégül a 2016-os Monarchia Kupa mezőnyét.

Ahogy arról a korábbiakban beszámoltunk, a XVI. Monarchia Kupa szeptember 21.-én kezdődött a gyakorlónappal, illetve este a hivatalos megnyitóval, amelyen a csapatok nemzeti himnuszukkal vonultak fel. 22.-én négylabdás - legjobb labdás játékot játszottak, amit másnap greensome játékforma követett. Az utolsó nap pedig az egyéni játék volt a porondon. A versenyt az Isztriai félszigeten a GC. Adriatic pályáján bonyolították le, gyönyörű környezetben. A pálya nem volt túl nehéz, ugyanakkor megfontolt taktikai játékot kívánt.

A záró kör igencsak hektikusra sikeredett, hiszen az éjszakai esőzés miatt sokáig kérdéses volt, hogy megtartják- e az utolsó napot. Végül elállt az égi „áldás”, a senior golfozók pedig birtokukba vehették a pályát.

Azt előre sejtettük, hogy a bruttó csapatok vetélkedőjében bravúrra van szüksége válogatottunknak, ha szeretné megelőzni az elmúlt években töretlenül fejlődő szomszédokat. Már az első napon kisebb hátrányt szedtünk össze riválisainkkal szemben, ami sajnos a további napok játékában is megmutatkozott, így meg kellett elégednünk a hatodik helyezéssel. Azt viszont reméltük, hogy nettó csapatunk, a tavalyi dobogós helyezését követően, ismét a pódiumra állhat a Monarchia Kupán. Ez így is történt, és 2007 után újabb történelmet írtunk, hiszen nettó csapatunk győzött.

A mostani újoncok és válogatott csapattársaik, akik megtisztelték részvételükkel, jelenlétükkel ezt a versenyt, mindent megtettek a minél jobb helyezés elérése érdekében. A maximumot próbálták kihozni magukból és ki is hozták. Köszönet, hogy eljöttek. A Monarchia Kupán ismét jó érzés volt magyarnak lenni. Folytatás jövőre Magyarországon, a Royal Balaton Golf &Yacht Club pályáján.

Végeredmény:


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés