The Barclays

A mai napon kezdetét veszi a FedEx Kupa sorozat rájátszásának első tornája, a The Barclays Championship. A viadalon a pontverseny első 125 játékosa indulhat el, ám a torna végére csak 100-an maradnak, akik versenyben maradnak a 10 millió dolláros bonuszért folyó harcban. A viadal legérdekesebb flightjait vettük górcső alá.

 

A mai napon kezdetét veszi a FedEx Kupa sorozat rájátszásának első tornája, a The Barclays Championship. A viadalon a pontverseny első 125 játékosa indulhat el, ám a torna végére csak 100-an maradnak, akik versenyben maradnak a 10 millió dolláros bonuszért folyó harcban. A viadal legérdekesebb flightjait vettük górcső alá.

A közel 8.3 millió összdíjazású tornát New Jersey-ben a Plainfield Country Club par 70-es pályáján rendezik. A mezőnyben Rory McIlroyon és Sergio Garcián kívül szinte mindenki ott lesz aki számít, így több érdekes flight is kialakult. Nézzük a legérdekesebbeket:

Dustin Johnson, Patrick Reed, Danny

Mindhárom játékos nyert idén tornát, legutóbb közülük Lee, aki a Greenbrier Classicen nem talált legyőzőre. A pontversenyben Johnson a 7., Reed a 8., Lee pedig a 10. helyen áll. Dustin Johnson szép emlékekkel térhet vissza erre a pályára, hiszen amikor legutóbb itt rendezték a viadalt 2011-ben, akkor az ő győzelmével zárult. Reed a szezon elején Hawaii-on nyert, azóta csendes hónapokat tudhat maga mögött, igaz legutóbbi hét tornájából hatot a legjobb 30 között zárt. Danny Lee számít a PGA Tour „vasemberének”, hiszen idén már 33 tornán indult, ami elképesztő szám.

Jordan Spieth, Jason Day, Bubba Watson

Major-győztesek flightja. Spieth idén négy tornát, közte két Majort nyert, Day a PGA Championship megnyerésével iratkozott fel a Major-bajnokok sorába, míg Bubba Watson kétszeres Masters-bajnoknak mondhatja magát. A három játékos együtt összesen hét tornát nyert idén, közte ugye három Majort. Spieth és Day jelenleg az első és második helyen állnak a pontversenyben, ám Watson sincs lemaradva tőlük sokkal köszönhetően két győzelmének és két második helyezésének. Spieth nem játszott még ezen a pályán, Watson 2011-ben lemaradt a CUT-ról, Day 13. lett.

Zach Johnson, Brooks Koepka, Brandt Snedeker

Izgalmas flightnak ígérkezik ez is, hiszen Johnson személyében az aktuális British Open győztesét tisztelhetjük, Koepka Phoenixben nyert, Snedeker pedig a Pebble Beach-i tornán győzött. Zach Johnson számára nem sikerült jól a PGA Championship hiszen lemaradt a CUT-ról és azóta nem is indult tornán. Koepka viszont egyike a legjobb formában lévő játékosoknak, legutóbbi három tornáját egyaránt a T6. helyen zárta. Snedekert sem kell lesajnálni, hiszen a Wyndham Champioshipen 61-es kört jegyzett, igaz végül nem tudott nyerni.

Jimmy Walker, Justin Rose, Robert Streb

Jimmy Walker ebben a szezonban is két tornát nyert, igaz a legjobb 20-ba egyik tornáján sem került be amióta második lett a Byron Nelson viadalon még májusban. Justin Rose viszont kiváló heteket tudhat maga mögött, sorozatban négy versenyt zárt a 6. vagy annál jobb pozícióban. A hármas meglepetésembere Robert Streb lehet, aki szépen csendben a pontverseny 6. helyére ugrott előre köszönhetően a McGladrey Classicen aratott sikerének és az azóta összeszedett nyolc top-20-as helyezésének köszönhetően.

A torna a mai nappal veszi kezdetét, az eredményeket többek között itt lehet figyelemmel követni.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés