Szoros élmezőny a nyitányon

 A tanítványok után, most a mestereken, a példaképeken van a sor. Immár kilencedik alkalommal, a tatai Old Lake-ben elkezdődött a magyar PGA profik országos bajnoksága. A 23 főből álló mezőny, a profi oktatók (teachingpro-k) és a profi versenyzők (playingprok) három napos tornája.  Az első nap után, talán nem meglepetés, hogy az élen a tavalyi bajnok Palanszki Benjamin áll, aki 67 ütésből (-3) teljesítette a par 70-es pályát. Mögötte szorosan a tatai head pro, Brúder Balázs (68), illetve Lugosi Balázs (70) következik.

A tanítványok után, most a mestereken, a példaképeken van a sor. Immár kilencedik alkalommal, ezúttal a tatai Old Lake-ben kezdődött el a magyar PGA profik országos bajnoksága. A 23 főből álló mezőny, a profi oktatók (teachingpro-k) és a profi versenyzők (playingprok) három napos tornája.  Az első nap után, talán nem meglepetés, hogy az élen a tavalyi bajnok Palanszki Benjamin áll, aki 67 ütésből (-3) teljesítette a par 70-es pályát. Mögötte szorosan a tatai head pro, Brúder Balázs (68), illetve Lugosi Balázs (70) következik.

Az első napról mindenképpen elmondható, hogy a résztvevők odatették magukat, hiszen a már említett két játékos (Palanszki -3, Brúder -2) par alatt, addig a harmadik helyen Lugosi Balázs even par-t játszott. A negyedik helyen befutó jamaicai edző, Errol Bhalai, illetve a tavalyi ezüstérmes Hahn Roland +2-es score-ra hozta a nyitókört. A mezőny nagyon szoros, gyakorlatilag egy-egy ütés, vagy még annyi sem választja el a feleket egymástól:

A hatodik helyen Bozó Ádám következik 74 ütéssel, akit Morozov Misa és Szigeti Csaba kettőse követ 75-ös eredménnyel. Az illem úgy kívánja, hogy a mezőny egyetlen női tagjáról se feledkezzünk meg. Scridon Laura a második flight tagjaként, Budai Zsolt és Petkovics Bálint társaságában vágott neki a pályának 8:40-kor és egy gyönyörű +8-as score-ral abszolválta a tatai pályát.

Kedden új nap, új kör kezdődik. A verseny igen szoros, így nagyon izgalmasnak ígérkezik, kíváncsian várjuk, hogyan alakul a hátralévő két nap.

Eredmények:

Palanszki Benjamin 67

Brúder Balázs 68

Lugosi Balázs 70

Errol Bhalai 72

Hahn Roland 72

Bozó Ádám 74

Morozov Misa 75

Szigeti Csaba 75

Petkovics Bálint 76

Popovits Barna 77

Kuti Gábor 77

Lugosi Tamás 77

Scridon Laura 78

Budai Zsolt 79

Hanh Árpád 79

Bodor Gergő 81

Herr Tamás 82

Böndicz Gergő 82

Hideg Dani 84

Eiring Kristóf 84

Csikós Gábor 84

Makszin Áron 87

Amin Najati 87


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés