Visszapillantó:

 Hétvégén rendezik meg a XXVI. Magyar Junior Nyílt Bajnokságot, ami minden bizonnyal a tavalyihoz hasonló izgalmakat hoz majd. Hétvégére kellemes golfos időt 30 °C körüli hőmérsékletet jósolnak.(versenykiírás ITT olvasható) Elevenítsük fel a tavalyi verseny fontosabb eseményeit:

Hétvégén rendezik meg a XXVI. Magyar Junior Nyílt Bajnokságot, ami minden bizonnyal a tavalyihoz hasonló izgalmakat hoz majd. Hétvégére kellemes golfos időt 30 °C körüli hőmérsékletet jósolnak. (versenykiírás ITT a Startlista ITT olvasható). Elevenítsük fel a tavalyi verseny fontosabb eseményeit:

A magyar bajnoki rendszer 2014. évi junior kategóriájának versenye Tata Remeteségben, az Old Lake Golf Club pályáján volt augusztus 8-10. között, a Magyar Golf Szövetség rendezésében. Juniorjaink kitettek magukért, a fejlődés, a javulás szemmel látható volt az előző évhez képest. Ami nem volt meglepetés, hogy a lányok versenyét mindkét kategóriában magabiztosan, Rózsa Csilla nyerte.  A fiúknál a junior magyar bajnok Greff Bálint, a nyílt kategória bajnoka, a török versenyző, Afsar Alihan lett.

A Junior Nyílt Bajnokság végeredménye:

Rózsa Csilla megérdemli a kiemelt figyelmet. Kezdjük vele beszámolónkat. Bizony nem elírás és eleinte mi is dörzsöltük a szemünket a startlistát nézegetve, hogy Csicsi, órákkal Németországból való hazaérkezése után, már elütőre állt. De így volt! A nőknél nem volt kérdés a győztes. Úgy a hazai, mint a nyílt kategóriában Csicsi diadalmaskodott, aki már gyakorlatilag a második napon eldöntötte a versenyt. Reméljük, lesz ideje ezután egy kicsit szusszanni, mert ebben a három napban már látszottak rajta a fáradtság jelei. Ennek ellenére, tulajdonképpen „behúzott kézifékkel” sikerült győznie. Az első két napon egy könnyed +1-es illetve +2-es score-ral kezdett, amit egy igazi Csicsis, -4-es záró körrel (pályacsúccsal) tett teljessé. Így profi ambícióinak megfelelően, az összesítésben, egy ütéssel par alatt végzett (209 ütés). Őt követte Seldemirova Sofia (227) és a dobogó harmadik fokára, a hazai pályán versenyző Vadkerti Adél állhatott (228).

A fiúknál szoros volt a verseny, Afsar Alihan török versenyző (213) a teljes mezőny (Csicsi után) második legjobb eredményét produkálta svájci riválisával, Kyprian Nico-val (213). Végül a török versenyző örülhetett. A harmadik helyen, egy ütéssel lemaradva, az első napon még Horváth Ádámmal együttállásban vezető svájci, Foley Robert (214) végzett.

A Junior Magyar Bajnokság végeredménye:

A fiúknál Greff Bálint (221), folyamatosan javuló játékával, az utolsó napon par-t játszva, lett a hazai bajnoki cím birtokosa. Az egy hónappal ezelőtt, a Kisorosziban megrendezett 54. Magyar Amatőr Golfbajnokságon elért harmadik helyével már bizonyította, komolyan kell számolni vele. Akkor, a jövő csillagának neveztük őt. Ezt kiegészítve most elmondhatjuk, ő a jelen és a jövő bajnoka. A második helyet az esélyesek közül legjobban hajrázó, Horváth Marcell (223) szerezte meg, míg a címvédő Horváth Ádámnak (224) be kellett érnie a harmadik hellyel.

A hölgyeknél, mint már említettük, Rózsa Csilla (209) diadalmaskodott, aki immár harmadszorra védte meg bajnoki címét. A dobogó második és harmadik fokára a tatai klub versenyzői: Vadkerti Adél (228) és Tóth Maya Napsugár (242) állhatott. Maya napról napra jobban teljesítve (+15, +10, +7) végül megelőzte, az addig harmadik helyen álló, Szabó Antóniát (245).

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
7
9
Dátum : 2020-09-09
10
13
14
21
23
24
28
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés