Finálé az European Young Mastersen

 Véget ért a 2015-ös European Young Masters, a kontinens egyik legrangosabb fiú és lány csapatbajnoksága, amelyet Németország után ezúttal, a Svájci Golf Szövetség rendezésében tartottak július 23-25. között. A Golf Club du Domaine Impérial kihívásokkal tarkított, kiválóan előkészített pályáján 28 nemzet, köztük Magyarország négy juniorja állt az elütőhöz.  

Véget ért a 2015-ös European Young Masters, a kontinens egyik legrangosabb fiú és lány csapatbajnoksága, amelyet Németország után ezúttal, a Svájci Golf Szövetség rendezésében tartottak július 23-25. között. A Golf Club du Domaine Impérial kihívásokkal tarkított, kiválóan előkészített pályáján 28 nemzet, köztük Magyarország négy juniorja állt az elütőhöz.  

A 2015-ös torna új korszak kezdete is volt magyar szempontból, hiszen a Rózsa Csilla, Vadkerti Adél, Briglovics Boróka, Csányi Olivér, Rózsa Dávid, ifj. Csiki Péter nevével fémjelzett generáció átadta a stafétát a fiatalabbaknak, hiszen átlépték a 16 éves korhatárt. A magyar színeket Tóth Maya Napsugár, Paál Julianna, Greff Bálint és Holló Zsombor képviselte. Az utolsó napon a kérdés az volt, hogy vajon a 27 nemzet versenyében a 24. helyről, egy jó véghajrát produkálva, sikerül-e előrébb lépnünk.

Legkorábban Greff Bálint és Holló Zsombor kezdett, akik egy flight-ban vágtak neki a harmadik 18 szakasznak, köszönhetően annak, hogy eddig szinte azonos score-okat hoztak. 2014-es junior bajnokunk Bálint folytatta kiegyensúlyozott játékát. 79-es első, majd 80-as második napi köre után 79-cel zárta a tornát. Holló Zsombor az utolsó napra valószínűleg elfáradt, nem jött ki neki a lépés. 44 ütéssel teljesítette az első, és 42-vel a pálya hátsó részét, így 86-os körrel búcsúzott az European Young Masters-től.

Lányaink, Tóth Maya Napsugár és Paál Julianna is vegyes érzelmekkel készülhettek a fináléra. Maya, például, a magyar csapat legfiatalabb tagjaként két ellentétes napot produkált. Először egy bravúros +3-as score-t játszott, majd a második napon rosszabbul teljesített, +15-öt ért el.  A fináléban sem sikerült hoznia a játékát, bár valamelyest javított második körös teljesítményén +12-es score-ral zárta élete első Young Masters Tornáját.

Böndicz Gergő, a junior válogatott szövetségi kapitánya a verseny után értékelt:

Greff Bálint +7: Bizonytalanul kezdett, majd a pálya további részén stabilizálta játékát. Összteljesítménye, az 55 fős mezőnyben, az együttállásos 43. helyre volt elég.

 

Tóth Maya +12: Jobban teljesített, mint tegnap. A három napos összteljesítményében kiugró volt az első napi játéka. 54-ből a 44. helyen végzett.

 

Paál Julianna +13: Ismét két teljesen ellentétes 9 szakaszt produkált. Az elsőt +13-ra, míg a másodikat 0-ra játszotta le. Így az 54 fős mezőnyben a 49. helyen végzett.

 

Holló Zsombor +14: A harmadik napra elfáradt, nem tudta megismételni az első két nap kiegyensúlyozott teljesítményét. Ő az 55 fős mezőnyben a 48. lett.

A tavalyi teljesítményünket, ahol 5 ország válogatottját megelőzve a 22. helyen végeztünk, sajnos nem sikerült megismételni. Idén be kellett érnünk a 25. hellyel. A European Young Masters egy fontos, minőségi megmérettetés, ahol a 4 játékos eredményéből a legjobb 3 eredményt értékelik az ország rangsorban. 4 év tapasztalatából mondhatom, hogy itt a singlescore átlag egy játékosnál a 40-50. hely közé elégséges. Ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni, a három nap összteljesítményét, játékosonként +15-18 ütésszám közé kell szorítani. Mivel a magyar csapat 4 játékosából 3-nak (Tóth Maya, Greff Bálint és Holló Zsombor) jövőre is komoly esélye van a svájci megmérettetésre, ezért a feladat nem lehetetlen.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés