Playoffal ért véget a Travelers-torna

Bubba Watson a playoff második szakaszán ütött birdie-jével megnyerte a PGA Tour legutóbbi tornáját, a Travelers Championshipet. A kétszeres Masters-bajnok az angol Paul Casey-t verte a rájátszásban és ezzel 5-1-re javította playoffbeli rekordját.

Bubba Watson a playoff második szakaszán ütött birdie-jével megnyerte a PGA Tour legutóbbi tornáját, a Travelers Championshipet. A kétszeres Masters-bajnok az angol Paul Casey-t verte a rájátszásban és ezzel 5-1-re javította playoffbeli rekordját.

Paul Casey saját bevallása szerint úgy állt neki a torna negyedik napjának, hogy dacára az éllovas Brian Harmannal szembeni hátrányának (3 ütés), mindent egy lapra feltéve megpróbálj odaérni az éllovasok nyakára. Harmannal, mint később kiderült nem kellett foglalkoznia, ugyanis az amerikai 69-es kört játszott és végül egy ütéssel lemaradt a playoffról. Harman amúgy 39 szakaszt játszott le bogey nélkül, ám vasárnap a 9-es és a 10-es szakaszon is rontott és bár az utolsó szakaszát birdie-vel teljesítette, ez nem volt elég ahhoz, hogy beverekedje magát a rájátszásba.

Harmant nem csak Casey, hanem Bubba Watson is szorongatta, az amerikai ráadásul még a „rendes játékidőben” is nyerhetett volna, ám a 17-esen bogey-t ütött, így Casey-vel – aki utolsó öt szakaszából  hármat birdie-vel zárt – együttállásban zárt az élen.

Az angol idénybeli második playoffjára készülhetett, februárban a Northern Trust Openen volt hasonló szituációban, ám ott nem járt sikerrel. A TPC River Highlands pályán sem, ugyanis ezúttal Bubba Watson bizonyult nála jobbnak.

A két klasszis a 18-as szakaszt játszotta meg először és mindketten par-ra hozták, ám másodjára Watson már birdie-vel zárta a  lyukat, így megnyerte a viadalt. Érdekes, hogy pályafutása első PGA Tour sikerét ezen a tornán ünnepelhette és akkor is rájátszásban tudott nyerni, sőt nyolc PGA Tour tornagyőzelméből immáron az ötödiket (!) nyeri meg „hosszabbítás” után.

„Küzdöttem, olykor ezt kell tenned a sikerért” – mondta a befejezés után szűkszavúan az immáron kétszeres Travelers-bajnok.

Bubba Watson hat rájátszásból immáron az ötödik sikerét könyvelhette el, a recept pedig szerinte nagyon egyszerű:

„Az egész arról szól, hogy nyugodt tudjál maradni. Ezt kell tenned. Sétálsz, mélyeket lélegzel, lassan mész, nem sietsz el semmit és összpontosítasz, hiszen mi lehet a legrosszabb forgatókönyv? Bejössz másodikként, azt kész, az sem tragédia.”

Ez a mostani torna volt amúgy három közül az első, amelyről azok a játékosok, akik megfelelő helyen zártak kvalifikálhatták magukat a British Openre. A lehetőséggel Brian Harman, Graham DeLaet, Carl Petterson és Luke Donald tudott élni, ám a többieknek sem kell elkeseredniük, négy hely még kiadó a The Greendbrier Classic-ről és egy helyet adnak a John Deere Classic tornán is.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés