De Matteo Manassero karnyújtásnyira

 Igyekszünk minden magyar golfozó útját követni a világban. Simmes Alexander a június 6-i hétvégén a Horvát Nemzetközi Amatőr Bajnokságon szerepelt, ráadásul nem is akár hogyan! Szoros csatában végzett az 55 fős férfi mezőny harmadik helyén. A következőkben részletes beszámolót kaptunk tőle, a párharc legfontosabb pillanatait, fordulópontjait is felidézi:

Igyekszünk minden magyar golfozó útját követni a világban. Simmes Alexander a június 6-i hétvégén a Horvát Nemzetközi Amatőr Bajnokságon szerepelt, ráadásul nem is akár hogyan! Szoros csatában végzett az 55 fős férfi mezőny harmadik helyén. A következőkben részletes beszámolót kaptunk tőle, a párharc legfontosabb pillanatait, fordulópontjait is felidézi:

HG: Akár csak tavaly, most is bombaformában gyűröd magad alatt a versenyeket. Itthon egy Magyar Kupa ezüsttel, majd a Match Play Bajnokságon egy újabb bajnoki címmel jelezted, idén sem adod alább. A hétvégén pedig, egy bronzérmet szereztél a Horvát Nemzetközi Amatőr Bajnokságon. 

SA: A négynapos viadal nagyon kemény volt, életem eddigi legnehezebb pályáján kellett teljesítenem. A legtöbb golfpályán, a szakaszokon az egyik oldal általában biztonságos, így mindig van hova hibáznia a játékosnak anélkül, hogy (annyira) rosszul járna. Ezen a pályán ez elmaradt. Lehetett választani egy méteres rough vagy OBI, illetve a víz között. A fairwayen se volt mindegy honnan folytatod az ütést, mert sokszor fatörzsek és lombok takarták a zászlóhoz vezető utat. Annak ellenére, hogy szuperül játszottam, mégsem tudtam par alá kerülni, pedig sok birdie-t és eagle-t hoztam a versenyen.

HG: Milyen tapasztalatokat szereztél?

SA: A játék során meg kellett tanulnom, hogy a bogey-kat ezen a pályán nagyon nehéz elkerülni. Cserébe, ahol csak lehet, kompenzálni kell birdiek-kel.

Első napomon, 7 szakasz után +5 ben álltam. De mentális technikáim segítségével ezt meg tudtam fordítani. A score kártyám így nézett ki: birdie, par, birdie, birdie, eagle, birdie. Ezzel viszonylag rövid idő alatt visszaharcoltam magam a versenybe. Sok ehhez hasonló pillanat, fordulópont volt, de talán ez az eddigi legjobb come back-em!

A második napon megint ugyanott sikerült eagle-t ütnöm. A versenyt +2,+1,+3,+5-ös scorral zártam így végeztem 3. helyen csak pár ütéssel lemaradva az elsőtől és másodiktól.

HG: Azt mondtad, hogy életed eddigi legnehezebb pályája volt. Miért?

SA: Kiemelném, hogy a három befejező szakasz nagyon nehéz volt. Par-t játszani mind három szakaszon gyakorlatilag lehetetlen, mert csak tökéletes ütéseket fogad el a pálya. Nagyon fontos lett volna minimum a 2. hely elérése, mert akkor a világranglistára kerültem volna.

A versenyt követően összeszámoltam: 14 szakaszon volt víz közvetlenül a fairway vagy green mellett. Az obiról meg a magas roughról nem is beszélek. Egyszóval rendkívül értékes tapasztalatokkal gazdagodtam.

HG: Milyenek voltak az ellenfelek?

SA: Összesen 10 nemzetiség indult. A versenyzők között 6 plusz hendikepes volt. Nagyon sok ismerősöm jött Európából, akiket nagyon jó volt viszontlátni. Meglepetésemre Zombori Dániel is indult a versenyen, akivel a gyakorlónapon találkoztam és le is játszottunk 9 szakaszt. Dani az első napot egy fantasztikus 78-al zárta, egy plusz hendikepest maga mögött hagyva.

Azt különösen élveztem, hogy az összes napon a legjobb flightban játszottam, így többen nagy figyelemmel kísértek minket a pályán.

HG: A verseny után Münchenbe mentél és megnézted a BMW INTERNATIONAL OPEN-t. Milyen volt?

SA: Csak a gyakorlónapon voltam kint. Nagyon fontos számomra, hogy lássam a világ legjobbjainak felkészülését, mivel szerintem ebben rejlik a sikerük, legalábbis a nagy része. Néztem a rutinjukat és a reakciójukat bizonyos ütések után. Érdekes volt látni, hogy ők mikre fektetnek hangsúlyt. Nagyon tanulságos volt.

Több profit kísérgettem a fairway széléről, köztük Henrik Stenson-t, illetve Alvaro Quirós-t. A legtöbbet mégis De Matteo Manassero-val mentem és nagy szerencsémre kevesen voltak, akik követték, így tudtam vele beszélgetni is, illetve kicsit közelebbről megnézni a technikáját. Elképesztő, hogy mennyire kreatív és bölcs a golfpályán, annak ellenére, hogy alig idősebb, mint én. Nem véletlenül van a legjobbak közt.

Sokan azt hiszik, hogy „csupán” az óriási tehetsége miatt játszik úgy ahogy. De a szorgalma is példaértékű, hiszen ő volt az első a putting greenen és ott legalább 3 órát töltött a gyakorlóköre előtt. Nagyon inspirált, most már még jobban tudom, hogy min és hogyan kell dolgoznom.

HG: Hamarosan, július 3-5. között rendezik az 55. Magyar Amatőr Bajnokságot, ahol címvédőként állhatsz elütőre a sokak által kedvelt balatonudvari pályán. Hogyan készülsz?

SA: Ahogy a Match Play Bajnokságon, címvédőként most is nekem van a legtöbb veszteni valóm. Így erre a bajnokságra is hasonlóan készülök majd és remélem a kisebb megfázás is elkerül, nem úgy, mint múltkor.

Átnézem a technikáimat és próbálom kiélezni az érzékeimet a hosszújátékban, illetve a greeneken. Közvetlenül előtte lesz egy megmérettetésem Csehországban, így versenyben maradok a Magyar bajnokságra.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés