Nehéz napot zárt Rózsa Csilla!

 Kíváncsian vártuk a hétvégét, hiszen több magyar golfozónk is nemzetközi megmérettetésen indul. Junior válogatottunk egy része a Litván Junior Nyílt Bajnokságon küzd a minél jobb helyezésekért, közben első számú profi golfozónk, Rózsa Csilla pénteken, a negyedik versenyén állt elütőhöz, a Ladies European Tour-on, Amsterdamban. A június 19. és 21. között zajló Deloitte Ladies Open-en az első 18 szakasz után a 126 fős mezőny T 120 helyén áll, +10-es score-t játszva. A Cut határ jelenleg +3-nál van.

Kíváncsian vártuk a hétvégét, hiszen több magyar golfozónk is nemzetközi megmérettetésen indul. Junior válogatottunk egy része a Litván Junior Nyílt Bajnokságon küzd a minél jobb helyezésekért, közben első számú profi golfozónk, Rózsa Csilla pénteken, a negyedik versenyén állt elütőhöz, a Ladies European Tour-on, Amsterdamban. A június 19. és 21. között zajló Deloitte Ladies Open-en az első 18 szakasz után a 126 fős mezőny T120. helyén áll, +10-es score-t játszva. A Cut határ jelenleg +3-nál van.

Eddigi legnehezebb napján van túl Rózsa Csilla, a LadiesEuropean Tour sorozat egyetlen magyar versenyzője. A 18 éves golfozó egy helyi caddie-vel pénteken, 14:08-kor ütött el a 10-es szakaszon. A háromfős flightnak a magyar kiválóságon kívül a német Sophia Popov és a thaiföldi, Titiya Plucksataporn voltak a tagjai.

Indulásként par-ra hozta az első két szakaszt, majd a 12-es par 4-esén bogey-t ütött.  A fiatal magyar golfozó, ahogy legutóbb Törökországban, úgy most is hullámvölgybe került és nem is sikerült igazán kimásznia belőle, sőt a birdie-k is elmaradtak. A 13-ason dupla bogey ütött, majd a 14-esen egy újabb bogey-t. Csicsi az első 9 hátralévő négy szakaszán par-t játszott, ami azt jelentette, hogy +4-gyel fordulhatott. 

A pálya első részén sem jött ki a lépés! A par-ok mellett még négy bogey, illetve egy dupla került fel a score-kártyájára, így összességében 83 ütésből teljesítette a pályát.

A cut határ jelenleg +3, amely minden bizonnyal folyamatosan változni fog a második napon. A mezőny rendkívül szoros, így egy-egy ütés is nagy jelentőségű lehet. Ismerjük Csillát és tudjuk, ha valaki, ő képes fordítani a dolgok jelenlegi állásán, ahogy azt tette számtalanszor az évek során. Mentálisan nagyon erős, és szokásához hűen nagyon pozitívan áll hozzá a második játéknaphoz. Bízhatunk abban, hogy az általa és szurkolói által várt javulás nem marad el.

„Kemény volt a mai nap, de mégis élveztem. Nem estek be a puttok és sokszor nagyon szerencsétlenül is pattantak, de ahogy jöttek a szakaszok egymás után úgy bizonytalanodtam el egyre jobban a labda fölött. Sajnos a mai nap már megtörtént, nem lehet változtatni. Viszont ott a holnap, hogy egy kicsit visszaküzdjem magamat!” –értékelt röviden Rózsa Csilla.

Profi golfozónk kora délelőtt, 9:28-kor kezdi meg a második körét!

Az első nap után a hazai, holland szurkolók legnagyobb örömére, Christel Boeljon vezet par alatt 4 ütéssel.  

Eredmények:


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés