Rózsa Csilla caddie-je nélkül harcol

 Az Európai Golf Szövetség 2015. június 11-13. között, a Pannonia Golf & Country Clubban rendezte a Nemzetközi Szenior Európa-bajnokságot, melynek a Magyar Golf Szövetség volt a házigazdája, így ismét Magyarországra figyelt az európai golf világ. A Pannonia képviseletében, Szeberényi Máté nyilatkozott lapunknak, aki a Szenior Európa-bajnokság tapasztalatai mellett, egy bejelentést is tett: a hét végén nem utazik Hollandiába a LET aktuális versenyére Rózsa Csillával.

Az Európai Golf Szövetség 2015. június 11-13. között, a Pannonia Golf & Country Clubban rendezte a Nemzetközi Szenior Európa-bajnokságot, melynek a Magyar Golf Szövetség volt a házigazdája, így ismét Magyarországra figyelt az európai golf világ. A Pannonia képviseletében, Szeberényi Máté nyilatkozott lapunknak, aki a Szenior Európa-bajnokság tapasztalatai mellett, egy bejelentést is tett: a hét végén nem utazik Hollandiába a LET aktuális versenyére Rózsa Csillával.

HG: Hogyan értékeled a Nemzetközi Szenior Európa-bajnokságot annak tudtában, hogy közel 140 induló volt és egész Európa Máriavölgyre figyelt?

SzM: Csodálatos volt a hangulat. Várakozásainkkal ellentétben már hétfőn, az első hivatalos gyakorlónap előtt elkezdtek szállingózni a játékosok a Pannoniára, de szerencsére alaposak voltunk, minden készen állt egy ilyen kiemelt verseny zökkenőmentes megrendezéséhez.

A játékosok jelentős része kedden kora délutánig már lejátszott egy gyakorló kört, aki viszont késő délután indult ki, annak aggódnia kellett: közel 50 mm csapadék zúdult a pályára nem egész három óra alatt. Bizonytalan volt a szerdai gyakorlónap megrendezése, hiszen ilyen elképesztő mennyiségű víz nem tűnik el egyhamar. Azonban Máriavölgynek kivételesen jó vízelvezetési rendszere van, Laczkó Zoli és csapata pedig elkepesztő munkát végzett a pályával, így gond nélkül zajlott a szerdai gyakorló- és a három versenynap is.

Külön öröm, hogy csodával határos módon sikerült összetoboroznunk 30 caddy-t, akiknek óriási köszönettel tartozunk, hiszen nem golfozó létükre csak dicséretben részesültek a játékosoktól. Volt, aki sorozatosan napi két kört caddy-zett azért, hogy minden játékos megkapja a kért segítséget. Mester Ivett éjt-nappallá téve dolgozott a legmegfelelőbb caddy-versenyző beosztáson és remek munkát végzett, a legtöbb elismerést a játékosoktól személyesen Ő kapta,nem is érdemtelenül.

Segítőinknek természetesen készülünk még egy kis golfos bulival, igazán megérdemlik!

Az étteremtől a greenkeepereken át a recepcióig mindenki zakatolt 5 napon keresztül, én még kétszer caddyeztem is. Próbáltam jelezni a játékosomnak, hogy azért én nem akárki vagyok, mert egy LET játékosnak caddyzek, mire ő: „aha, az nem rossz. A feleségemnek 25 tornagyőzelme van a LET-en és az LPGA-Touron összesen, és életre szóló kártyája van a LET-re. Indulhatunk?"

Összességében azt láttam a héten, hogy Nyugat-Európa hölgyei és urai, akik átlagosan már legalább 35 éve golfoznak, elismerően és mosolyogva tértek haza Pannoniáról. Rengeteg dicséretet kaptunk, a szervezést és a segítőkészséget nagyra értékelték, közös fényképeket készítettünk velük és biztosak vagyunk benne, hogy visszatérnek hozzánk. Ez a legfontosabb.

HG: Mi a véleményed Szűcs Gabriella teljesítményéről?

SzM: Őszintén megmondom, hogy a nagy rohanás közepette nem nagyon volt időm a score-okat nézni, persze azért Gabira rápillantottam, amikor csak tudtam. Nem volt messze a Cut-tól és stabilan játszott egy ilyen kemény mezőnyben. Gabi kapcsán nem a helyezést, hanem inkább a hozzáállást ragadnám meg. Az elmúlt egy hónapban a klub mindennapjainak részévé vált, rengeteget gyakorolt, tanácsokat kért, játszott szerdánként a Corinthia Pannonia Golf Napon, a putting green-en rótta a köröket hosszú órákig. Hihetetlen volt ezt az elszántságot látni, a szerepléshez is, de leginkább a befektetett energiához gratulálok Neki, sokan példát vehetnének róla.

HG: Mint említetted kemény hét áll mögötted, ám hétvégén újabb kihívásnak kellett volna megfelelned, hiszen jön az újabb LET Rózsa Csillával…

Sokan már tudják, de nem mindenki, hogy Csicsinek Hollandia lesz az első magányos túrája. Nekem ez az egy hét már nem fért volna bele, ha most repülőre kéne ülnöm és meg kellene emelnem a bag-et, nem lenne őszinte a mosolyom. Sőt, nem is mosolyognék. Előzetesen 4 versenyről beszéltünk vele, amik közül Hollandia lett volna a 4., de ezt a túrát nélkülem vívja meg, egy helyi caddy-vel.

HG: Mi a válás oka?

SzM: Ez nem válás, legalábbis szerintem nem az. Összekapcsolódnak a dolgok, Buna Edvin elhagyja a Pannoniát és sok munka vár rám, ránk a klubban. Rövid az itthoni szezon és már csaknem a felénél járunk. Csicsi szezonja viszont hosszú, van versenye novemberben is, ami itthon már a forralt bor kupa szezon. Élvezem a caddyzést, szeretem a légkörét a versenyeknek, de jelenleg a munka és a klub az első.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés