Woods szerint akár nyerhet is

Pályafutása 19. US Open tornájára készül Tiger Woods, akit a seattle-i viadal előtt az újságírók arról faggattak, hogy véleménye szerint esélye van-e arra, hogy elhódítsa az idei kiírás trófeáját. Woods nem sokat gondolkodott a válaszon.

Pályafutása 19. US Open tornájára készül Tiger Woods, akit a seattle-i viadal előtt az újságírók arról faggattak, hogy véleménye szerint esélye van-e arra, hogy elhódítsa az idei kiírás trófeáját. Woods nem sokat gondolkodott a válaszon.

A kérdés így hangzott egészen pontosan:

 „Nyilvánvalóan a győzelemért érkeztél, de áruld el nekünk, miért kéne elhinnünk, hogy valóban esélyed van arra, hogy megnyered az idei US Opent?”

 Woods a kérdést követő egy-két másodpercben a távolba révedt, aztán rögvest a következőt válaszolt:

 „Mert már háromszor megnyertem ezt a tornát.” 

Való igaz, Woodson kívül csupán négy játékos (Willie Anderson, Bobby Jones, Ben Hogan és Jack Nicklaus) rendelkezik több US Open trófeával, hármat is csak ő és Hale Irwin nyertek. Tiger önbizalma érthető, még akkor is, ha a játéka csapnivaló jelenleg. A szakértők és a játékosok egyöntetű véleménye ugyanis, hogy ahhoz, hogy Majort nyerjen valaki elengedhetetlen a tapasztalat és az önbizalom. Tapasztalat terén Woods jelenleg a legjobban „eleresztett” játékos a mezőnyben, hiszen 14-szer nyert már Majort, viszont az önbizalma valószínűleg pestiesen szólva nincs a toppon. Nem csoda, hiszen a Phoenix Openen lemaradt a CUT-ról, a Farmers Insurance Openen annyira kilátástalanul játszott, hogy visszalépett, igaz a Mastersen, az évad első Major-versenyén 17. lett. A győzelemre jóllehet nem volt ott sem esélye, de a játéka bizakodásra adott okot, ám mégis újabb hullámvölgy következett. Woods a Playersen 69. lett a Memorial-tornán pedig megütötte pályafutása legrosszabb scorját (85) és végül a 71. helyen zárt.

 Woods ennek ellenére bizakodik, pedig 21 legutóbbi Major-tornájából egyet sem tudott megnyerni, legutóbb 2008-ban éppen a US Openen örülhetett Major-diadalnak.

 „Minden Major ugyan azt jelenti számomra. Nyerni akarok. Imádom ezeket a tornákat, szeretek rajtuk játszani. Ha azt nézzük, hogy az idény első pár tornáján hogyan játszottam, és aztán a Mastersen hogyan szerepeltem, akkor talán érthető a bizakodásom. Tényleg úgy éreztem, hogy Augustában nyerhetek. Sokan néztek bolondnak, de én tényleg úgy éreztem” – mondta a karrierje során immáron negyedik swing-változtatásán áteső egykori világelső.

 Jelenlegi edzőjével, Chris Comóval kevesebb, mint egy éve dolgozik együtt Woods és miután a jelenlegi hullámvölgyhöz hasonlót már átélt, pontosan tudja, hogy mi a dolgok menetrendje.

 „Voltam már hasonló helyzetben, szenvedtem már korábban is a lendítésem változtatása miatt. Mindig jól jöttem ki a dologból, ezúttal sem lesz ez másként, biztos vagyok benne. Hinni kell benne nagyon, alázattal kell dolgozni és aztán össze fognak állni a darabok. Ha nem hinnék benne, akkor nem változtattam volna. Ahogy akkor sem változtattam volna a játékomon, ha nem lennék elhivatott a golf iránt, ha nem szeretnék még mindig ennyire győzni” – mondta Woods egyfajta üzenetképpen a kételkedőknek.

 Woods a visszatérése óta csupán kétszer ütött 70 alatti kört, legutóbbi két versenyén egyszer sem. Ennek ellenére arra az újságírói kérdésre, hogy van-e még benne annyi, hogy vissza tudjon térni a csúcsra csak ennyit válaszolt: IGEN!

 Talán éppen ezen a héten a US Openen teszi meg az első lépést a csúcs felé, bár a szakértők egyöntetű véleménye, hogy Woods az idei kiírást szinte biztosan nem fogja megnyerni. Ugyanakkor ő Tiger Woods, aki pályafutása során már annyira sokszor rácáfolt a kétkedőkre, talán ezúttal is megteszi majd.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés