Golf, hőség, szenvedély

 Ismét golffal teli hétvége van mögöttünk, ugyanis számos lehetőség közül választhattak a sport szerelmesei, ahol a már-már trópusi forróság is nehezítette a játékosok dolgát.  Balatonudvariban, a sokak által kedvelt Royal Balaton Golf & Yacht Club 18 szakaszos golfpályáján ranglista versenyt rendeztek, a Zirc-Szarvaskúton fekvő Forest Hills Biohotel & Golf pályáján a Bakony Tour II. fordulója zajlott, Bükfürdőn első alkalommal rendezték az „Egy Csepp Figyelem jótékonysági golfverseny a cukorbetegekért”. Ha mindez nem lett volna elég, akkor vasárnap a Máriavölgyben lévő Pannonia Golf & Country Club idei első ranglista versenyén vehettünk részt, ami egyben a Pannonia Challenge Tour második fordulója is volt.

Ismét golffal teli hétvége van mögöttünk, ugyanis számos lehetőség közül választhattak a sport szerelmesei, ahol a már-már trópusi forróság is nehezítette a játékosok dolgát.  Balatonudvariban, a sokak által kedvelt Royal Balaton Golf & Yacht Club 18 szakaszos golfpályáján ranglista versenyt rendeztek, a Zirc-Szarvaskúton fekvő Forest Hills Biohotel & Golf pályáján a Bakony Tour II. fordulója zajlott, Bükfürdőn első alkalommal rendezték az „Egy Csepp Figyelem jótékonysági golfverseny a cukorbetegekért”. Ha mindez nem lett volna elég, akkor vasárnap a Máriavölgyben lévő Pannonia Golf & Country Club idei első ranglista versenyén vehettünk részt, ami egyben a Pannonia Challenge Tour második fordulója is volt.

Aki játszani szeretett volna, megtalálhatta a maga igényének és tudásszintjének megfelelő helyet, sőt azok is jól érezhették magukat, akik párjukat, családtagjukat kísérték el a klubokba.

Nagyszerű versenyek, látványos finisek a szombati viadalokon

Royal Balaton ranglista verseny

Balatonudvari gyors greenekkel és jól felkészített pályával várta a ranglista pontvadászokat és egyúttal köszöntötték a nyári főszezont. A rendezvény hozta a kötelező színvonalat, ráadásul a kánikulát is igyekeztek elviselhetővé tenni, jégbe hűtött törölközőkkel és italokkal.

Közel 60 golfozó ragadott ütőt a versenyen. Az mezőnyt több korosztály játékosai alkották. A juniorok közül a 2014-es bajnok Greff Bálintot, illetve Závaczki Bálintot, a férfi indulók közül, Hatvári Árpádot, Zilahy Csabát, Müller Ralph-ot, vagy a tavalyi ranglista győztes dr. Takács Jánost emelnénk ki. A legjobb eredmény Závaczki Bálinté volt, aki +6-os score-t játszott.

Leghosszabb ütés: Fiserné Koplányi Eszter

Legközelebb a zászlóhoz: Dr. Bognár László

Bruttó I.: Závaczki Bálint 78 (+6)

Nettó Férfi A Hcp 0-18,4 I-II-III.: Dr.Bohács Zsolt, Bozsaky Márk, Hebling Péter

Nettó Férfi B Hcp 18,5-36 I-II-III.: dr. Vértes András, Gyulai András, Sátori Ferenc

Nettó Junior I-II-III.: Kötél Bence, Závaczki Bálint, Surányi Balázs

Nettó Női I-II-III.: Fiserné Koplányi Eszter, Kecskés Kornélia, Juvancz Dóra

Nettó Szenior férfi I-II-III.: Dr. Bognár László, Dr.Takács János, Pataky Nicolas

Nettó Szenior Női I-II-III.: dr. Kománovics Ibolya, Zsadányi Ildikó, Mervóné Kaincz Katalin

Hűsölés a Forest Hillsen!

Az, hogy ez nem szimplán egy verseny volt, már megszokhattuk. Akik nem a ranglista pontokat kergették, hanem egy hamisítatlan társasági eseményre vágytak illetve az átlagosnál 4-5 fokkal hűvösebb Bakonyi friss levegőre, azoknak mindenképp kitűnő választás volt a Bakony Tour újabb fordulója. 

A Forest Hills csapata, nem csak a golfozókra, de az egész családra gondolt. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a kedvükre valót! A sportkomplexumban olyan időtöltések közül válogathattak, mint a tenisz, a nordic-walking, a wellness részlegen pedig a szauna, a jakuzzi, a sóbarlang vagy a kültéri medence szolgálta a kikapcsolódást. Már hagyomány a létesítményben, hogy minden jelentős golfverseny alkalmával betekintést engednek az érdeklődőknek a sport világába. Ez most sem volt másként!

A nap egyik különlegessége, a putt királya kerestetik ügyességi játék volt, ahol keresték a mezőny legjobb gurítóját. Kiderült, hogy nyomás alatt, mennyire nehéz pontosan ütni! Legjobban szenior golfozónknak, Rétyi Sándornak sikerült, akinek jutalma egy 10 szeletes torta volt.

Bruttó I.: Zsurzsa Sándor

Nettó Férfi B Hcp 18,5-36 I-II-III.: Gazsi Attila

Nettó Női I.: Török Lászlóné Edit

Nettó Szenior I.: Rétyi Sándor

Egy csepp figyelem a Greenfieldben

(Kép: Egy Csepp Figyelem Alapítvány Facebook)

A hétvégén debütált az "I. Egy Csepp Figyelem Jótékonysági Golfverseny a Cukorbetegekért" a bükfürdői Greenfield Hotel Golf & Spa-ban.

A versenynek helyszínt adó Greenfield Hotel Golf & Spa évek óta segíti felajánlásaival a cukorbeteg szervezeteket. Ezúttal a jótékonysági golfverseny megszervezésével támogatta a Vas Megyei Diabeteszes Gyermekeket Segítő Egyesület tevékenysége mellett a 10 éves, Egy Csepp Figyelem Alapítvány programjait és célkitűzéseit.

A versenyen, a golfozók mellett sztárok is megmérkőztek. Ott volt Zséda, Erős Antónia, Szellő István és a Barátok közt szereplői is: Várkonyi András, Mérai Kata és Solti Ádám.

A hőség ellenére teljes koncentrációval és harci kedvvel léptek pályára az indulók. Bemelegítő ütéseiket 2014 Legjobb Golfozója, Rózsa Csilla segítségével végezhették. Szellő István volt a legrutinosabb, de mégsem ő bizonyult a legjobb tanítványnak, hanem Várkonyi András, aki higgadt és tudatos játékkal nyerte a sztárversenyt.

Mindeközben a szállóvendégek ingyenes egészségügyi szűréseken vehettek részt, ellenőriztethették vércukor- és koleszterinszintjüket, illetve vérnyomásukat, és volt, aki kikérte az alapítvány dietetikusának tanácsát is.

Bruttó I.: Stryncl Lubos

Nettó Férfi I-II-III.: Jagadics Árpád, Hadi László, Kokol Ferenc

Nettó Női I-II-III.: Palotásné Horváth Zsuzsanna, Stöhr Melina Elisa, Újhelyi Zsuzsanna

Nettó Senior Férfi: Hietz Gottfried, Schalamow Max, Juhász Sándor

Ranglista verseny Pannonia módra!

 

(Kép: Pannonia Golf & Country Club Facebook)

Június 14-én, vasárnap, egy nappal a Senior Európa Bajnokság döntőjét követően rendezték meg a Pannonia Challenge Tour II. fordulóját, ami egyben az első idei ranglista versenyük is volt, a Kempinski szponzorálásával.

A Pannónia csapata - szokásához híven - igyekezett színesebbé tenni az eseményt, hiszen ezúttal is egy extra programmal készültek. 11-18 óráig Titleist Custom Fitting volt a driving range-en! Akit érdekeltek az új 915-ös driverek, fák és/ vagy hibridek, és szerették volna kipróbálni a legendás Vokey wedgek legújabb generációját, vagy egy új vas-szettre vágytak, azok megtehették. Az egyedi bemérés során biztosan sokan megtalálták a számukra ideális ütőket.

A verseny díjait itt találja meg részletesen!

A viadal reggel 8-órakor indult az egyes tee-ről a Pannonia Golf & Country Club 18 szakaszos, par 72-es pályáján. A játékosok 10 percenként, 3 fős flightokban, hendikep sorrendben követték egymást. Többen ott voltak a szombati Balatonudvari verseny indulói közül. Legjobban ifj. Csiki Péter teljesített, aki 73 ütéssel teljesítette a par 72-es pályát. Mögötte a 2014-es junior bajnok Greff Bálint (74) végzett, akit O`Sullivan követett ugyancsak 74-es eredménnyel.

Bruttó I.: ifj.Csiki Péter

Nettó Férfi A Hcp 0-18,4 I-II-III.: Reska János, Szalay Attila, Töröcsik Attila

Nettó Férfi B Hcp 18,5-36 I-II-III.: Hajdu Dániel, Lu Kevin, AC Nyírő Ottó

Nettó Junior I-II-III.: Zsoldos Botond, Lu Henry, Tóth Maya Napsugár

Nettó Női I-II-III.: Polyvás Szilvia, Szatmári Vivien Réka, Nagy Réka

Nettó Senior I-II-III.: MG Nagy István, Rózsavölgyi János, Máthé István

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés