Bálint jól bírta a hajrát:

 Június 5. és 7. között rendezték meg az Osztrák Junior Tour harmadik fordulóját, ahol a magyar trikolort Závaczki Bálint képviselte az U 14-es kategóriában.

A hétvégén rendezték meg az Osztrák Junior Tour harmadik fordulóját, ahol a magyar trikolort Závaczki Bálint képviselte az U 14-es kategóriában.

A harmadik Osztrák Junior Tour fordulón, - talán Bécstől való távolsága miatt - kicsit kevesebb versenyző vett részt. Az U 14-es kategóriában 21-en indultak. A már ismert sportolók mellett még egy német játékos is nevezett. Bálint édesapja, Závaczki Zsolt értékeli a versenyt:

 „Már megszoktuk, hogy a kiemelt több napos versenyeken az első napi pin pozíció a legnehezebb. Ez megmutatkozott a score-okban is, hiszen az első napi legjobb eredmény +7 volt, Bálint +11-et játszott, ezzel T 6-ban állt. Látszott a játékán, hogy fog tudni javulni, hiszen a hibáit, az ismeretlen pálya okozta.

A második napon ismét szikrázó napsütés várta a résztvevőket, 31 fokos hőmérséklettel. Bálint nem csak a játékával " vizsgázott" hanem pontosan be kellett tartania az étkezést és a folyadékpótlást. E téren is remekül bizonyított, hiszen részben ennek köszönhető napról-napra javuló eredménye. A második napi +7-tel sikerült négy helyet javítania, ezzel bekerült a harmadik napi, utolsó flightba. Korábbi több napos versenyein még sohasem sikerült utolsó flight-osként kezdeni a záró napot. Ez újabb kihívást jelentett.

 Az első hely sorsa, már eldőlni látszott, mert a német versenyző olyan előnyre tett szert, amit már egy könnyed játékkal is meg tudott tartani. Utána viszont, nagyon sűrű volt a mezőny, hiszen a második és a kilencedik hely között, mindössze öt ütés volt. Így a végjátékban csak az kerülhetett a dobogó második, és harmadik fokára, aki további javításra volt képes. A második nap estéjén, Bálinttal részletesen átbeszéltük a pálya minden egyes pontját és próbáltuk megtalálni azokat a pontokat, ahol lehetőség adódhat ütés, vagy ütések további sorolására. A verseny utolsó napjának, a legutolsó flightjában játszani, mindig külön figyelmet jelent a rendezőknek es a résztvevőknek is. A külső szemlélők kiemelt figyelme Bálintnak inspiráló volt. Ezt már korábban is tapasztaltuk olyan esetekben, amikor például play off-ra került sor és sok szempár követte a játékát. A kihívásnak, miszerint az utolsó flightban más érzés játszani, Balint kitűnően megfelelt, így az utolsó napi +4-es eredménye meghozta a dobogó második fokát. Zsinórban két ausztriai versenyen tudott a második helyen végezni, ami biztató a hamarosan következő Osztrák Junior Openre.  

Ezen a hétvégén újabb olyan tapasztalatokkal gazdagodott Bálint játéka, melynek megszerzésére, a hazai pályák nem adnak lehetőséget. Ilyen szintkülönbségek, csakis egy alpesi pályán tapasztalhatók. A játékosnak ezeket a lejtőket és emelkedőket is tudni kell tervezni, nem is beszélve a greenre érkezéséről, ahol szintén kell megfelelő tapasztalat, hogy tudjuk, miként viselkedik a labda a landoláskor. E tapasztalatok további gyarapítása érdekében, Balint négy napon keresztül edzőtáborozik Svájcban, ahol hasonló körülmények között pallérozhatja tudását.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés