Együttállás a Memorial-tornán

Hideki Matsuyama és Bo Van Pelt együttállásban vezetnek a Memorial-tornán az első nap után. A legnagyobb várakozás ugyanakkor Tiger Woods szereplését övezte, a volt világelső felemás napot zárt, a pálya hátsó részén még nem ment neki, az első 9-en viszont már sokkal stabilabb volt.

Hideki Matsuyama és Bo Van Pelt együttállásban vezetnek a Memorial-tornán az első nap után. A legnagyobb várakozás ugyanakkor Tiger Woods szereplését övezte, a volt világelső felemás napot zárt, a pálya hátsó részén még nem ment neki, az első 9-en viszont már sokkal stabilabb volt.

Hideki Matsuyama és Bo Van Pelt várhatják az élről a 6.2 millió dollár összdíjazású Memorial Tournament második napját, miután csütörtökön mindketten 64 ütésből teljesítették az ohiói Dublinban zajló viadal pályáját. A rutinos Van Pelt 10 szakaszt zárt birdie-vel és csak kettőn ütött bogey-t, míg a fiatal japán bogey-mentes napot zárt nyolc birdie-vel a score-kártyáján. A két éllovas előnye ugyanakkor nem nagy, mindössze két ütés az őket követő - szintén együttállásban - Jason Dufner, Russel Knox párossal szemben. A Masters-bajnok Jordan Spieth 68-as kört jegyzett, ahogy a US Open két évvel ezelőtti győztese, Justin Rose is. Az egy héttel ezelőtti Byron Nelson-tornán nyerő Steven Bowditch 69-el zárt, a FedEx Kupa-címvédő Billy Horschel 70-et ütött az első napon, míg Dustin Johnson, Rickie Fowler, Phil Mickelson és Patrick Reed par-ra hozták a napot, 72 ütésből fejezték be a csütörtöki első felvonást.

A legnagyobb figyelem természetsen Tiger Woods szereplését övezte, aki a Players Championship után először indult versenyen. Woods a hátsó 9-en kezdett és bizony nagyon döcögősen. A volt világelső, akit jelenleg a 172. hely környékén jegyeznek a világranglistán az első négy szakaszából hármat bogey-val zárt, majd két birdie-t követően egy újabb bogey és egy dupla-bogey is felkerült a kártyájára. Woods a +4-es első 9 után többé kevésbé vissza tudott találni a helyes kerékvágásba, a pálya első részén már nem ütött bogey-t, birdie-ből pedig hármat jegyzett, így végül +1-el, 73 ütésből fejezte be az első napot.

"Nem játszottam valami jól ma, viszont keményen küzdöttem - értékelte röviden a játékát Woods, aki ezen a tornán eddigi pályafutása második legrosszabb nyitókörét produkálta (a legrosszabb a 2002-es 74-es köre volt). Woods azt is elmondta az első nap után tartott sajtótájékoztatóján, hogy edzőjével Chris Comóval a tornát megelőző hetekben egy másfajta lendítésen dolgoztak, mint amit a Players Chamiponshipen lehetett látni tőle.

A 14-szeres Major-bajnok szerint ezúttal fejben volt gyengébb a megszokottnál, ezért tudta nehezebben kivitelezni az újonnan tanultakat. Woods ugyanakkor azt is elmondta, hogy nem esik kétségbe, hiszen a korábbi swing-változtatásai során is hosszú idő telt el, mire valóban berögzültek az új dolgok és azt követően 4-5 évig kiválóan ment a játék. Azt is mindenképpen meg kell jegyezni, hogy az első 9-en Woodsnak - aki a 2013-as idény vége óta mindössze 11 tornán indult (ez a 12.) - valóban sokkal jobban ment, 9 szakaszon mindössze 11-et puttolt, a játéka sokkal stabilabbá vált, kérdés, hogy ezt a stabilitást a második körre át tudja-e menteni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés