Átrendeződő élmezőny

 A XXVI. Nemzetközi és Magyar Senior Golfbajnokság második versenynapján sem volt hiány meglepő fordulatokban. A verseny második körében is akadtak olyan eredmények, melyekre felkaphattuk a fejünket: a német Bauer Eckhard 73-as körével nem csak a szerdai napot nyerte meg, de az összesített listán is az első helyre ugrott, letaszítva onnan a magyar bajnoki címvédőt, Kovács Tituszt, aki az utolsó napon még harcban áll a hazai cím mellett, a nemzetközi elsőségért is.

A XXVI. Nemzetközi és Magyar Senior Golfbajnokság második versenynapján sem volt hiány meglepő fordulatokban. A verseny második körében is akadtak olyan eredmények, melyekre felkaphattuk a fejünket: a német Bauer Eckhard 73-as körével nem csak a szerdai napot nyerte meg, de az összesített listán is az első helyre ugrott, letaszítva onnan a magyar bajnoki címvédőt, Kovács Tituszt, aki az utolsó napon még harcban áll a hazai cím mellett, a nemzetközi elsőségért is.

 Egy ilyen több napos versenyen előfordul, hogy a másnap átrendeződik az élmezőny. Ki tudja jobban feloldani a kezdeti feszültségét, és ki tud lazábban és jobban koncentrálva játszani. Mert minden ezen múlik! Ezek után lássuk, ki hogyan tudott ennek megfelelni.

A szenior férfiaknál, a szerdán igencsak bekezdő Kovács Titusz megtartotta jó formáját, és bár nem sikerült hoznia az első napi 78-as körét (köszönhetően a pálya 15-ösének par 4-esén ütött triplája miatt), így is megtartotta vezető helyét (Előny: 6 pont) a hazai mezőnyben nagy vetélytársa Dibusz László (164 ütés) előtt. Lacit a harmadik helyen 3 ütéssel lemaradva követi Máthé István (167). A nemzetköziben Bauer Eckhard (153) vezet, mögötte az amerikai Horvath Joseph (157) foglal helyet. Őt követi a harmadik helyen a magyar bajnok Kovács Titusz (158).

A hölgyeknél a mezőnyt eddig vezető Szűcs Gabriella (173) 88-at játszott, csakúgy, mint ellenfelei Vainio Győri-Molnár Mária (175) és Oltványi Katalin (176), így a különbség köztük nem változott. Nagy harc várható tehát a bajnoki címért az utolsó napon. A nemzetközi versenyt is ők vezetik.

A hetven éven felüli, szuper szenior versenyzők hazai mezőnyét Varga Csaba vezeti (179), Kovács István Tas (194) és Mánfai-Molnár Tibor (204) előtt. A nemzetközi versenyt is Varga Csaba vezeti (179), a második amerikai Ellis Donald (181) előtt. A harmadik a tavalyi bajnok az osztrák Freisleben Karl (187).

Az utolsó napra fordulva már csak az a kérdés, hogy kinek bírják a legjobban az idegei, és kiderül, kik lesznek az idei év bajnokai!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés