Felfokozott hangulat a nyitányon

 Négy nemzet: Magyarország, Ausztria, Németország és az Egyesült Államok, 62 versenyzőjével szerdán kezdetét vette az Old Lake Golf Club Tata-Remeteségi pályáján a XXVI. Magyar Szenior Nyílt Bajnokság, ahol egy cél lebeg a golfozók előtt, elhódítani a bajnoki címet. Kovács Titusz - magyar címvédőhöz méltón - már a nyitányon magához ragadta a vezetést, és egyedüliként a mezőnyből 80 alatti kört ér el.

Négy nemzet: Magyarország, Ausztria, Németország és az Egyesült Államok, közel 60 versenyzőjével szerdán kezdetét vette az Old Lake Golf Club Tata-Remeteségi pályáján a XXVI. Magyar Szenior Nyílt Bajnokság, ahol egy cél lebeg a golfozók előtt, elhódítani a bajnoki címet. Kovács Titusz - magyar címvédőhöz méltón - már a nyitányon magához ragadta a vezetést, és egyedüliként a mezőnyből 80 alatti kört ér el.

Esélylatolgatás

A golfozók, persze már jóval a verseny előtt tippelgették, hogy kik lehetnek majd a győztesek. Az előzetes felmérések szerint több esélyes van. Ha a tavalyi évből indulunk ki, akkor vélhetően idén sem fognak unatkozni a versenyzők és a szurkolók.

A nevezők többsége a férfi kategóriában indul, de képviseltetik magukat a hölgyek és a 70 éven felüli szuper szeniorok is. A verseny rangját és erősségét mutatja, hogy a résztvevők között több szingli hendikepes játékos található. Az indulók között találjuk a tavalyi Magyar Bajnokság férfi dobogósait. A hölgyek mezőnyét az idén ismét színesíti ötszörös bajnoknőnk, Vajnió Győri-Molnár Mária, felkészülve arra, hogy Szűcs Gabriellától elvegye a tavaly megszerzett bajnoki címét. Dr. Vitályos Iván szuper szenior bajnokot sportsérülése akadályozza idei indulásában. Tehát ebben a kategóriában is új bajnokot avatunk, csakúgy, mint a nemzetközi férfi és női kategóriájában.

Forróság és tapogatózás az első napon

Kánikulai melegben zajlott a háromnapos bajnokság első felvonása, amely a várakozásoknak megfelelően szoros eredményeket hozott. A nap legalacsonyabb ütésszáma 78 volt, amelyet a magyar bajnoki cím védője Kovács Titusz ért el a második flight tagjaként, a par 70-es pályán. A magyar bajnok bogey-val kezdte a par 4 –est, majd a pálya 3-as és 4-es szakaszán is a norma szám felett +1 ütött a par-ok mellett, így +3-mal fordulhatott. A második kilencen 5 par, 3 bogey és egy dupla bogey került fel a score kártyájára, melynek eredményeként +8-cal zárt az élen, így magától értetődően vezeti a magyar és a nemzetközi listát egyaránt. Mögötte két ütés hátránnyal következik a német Bauer Eckhard (80) és a harmadik legjobb eredményt szállító amerikai, Horvath Joseph (81).

Az élmezőnyben végzett még Dibusz László és Sándor Lajos 83 ütéssel, melynek értelmében a Magyar Bajnokság bruttó értékelésében a képzeletbeli dobogó második és harmadik helyén állnak Kovács Titusz mögött 5 ponttal lemaradva.

Nemzetközi Nettó A (SF) I.,II.,III.: Sándor Lajos, Illés Antal, Ressler Franz

A szuper szenior kategóriánál a nemzetközi és magyar listát egyaránt Varga Csaba vezeti 87-es eredményével, megelőzve a nyílt kategóriában az amerikai Ellis Donald-ot (91) és az osztrák címvédőt, Freisleben Karl-t (96), míg a hazai fronton a háromszoros magyar bajnok, Kovács István Tas (106) és Mánfai-Molnár Tibor (108) követi.

Nemzetközi Nettó B (SZ) I., II., III.: Varga Csaba, Klupper Hans, Ellis Donald

A hölgyeknél, a 2011. és 2014. évi bajnok, Szűcs Gabriella 85 ütéssel vezeti a női mezőnyt, vetélytársa, az ötszörös bajnoknő Vajnió Győri-Molnár Mária előtt (87). Szorosan követi őket Oltványi Katalin (88), akinek a hátránya csupán 3 pont a címvédővel szemben.

Nemzetközi Nettó L (SN) I., II., III.: Páll Elisabeth, Zsadányi Ildikó, Palotásné Horváth Zsuzsanna

A nagy kérdés az, hogy az első nap már a tényleges erőviszonyokat láttuk, vagy – mint szokott lenni – a későbbiekben egy-kettőre a feje tetejére áll majd minden. A válaszra nem kell sokat várnunk, hiszen a második kör végére már okosabbak leszünk.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés