Simmes Alexander címvédése

 A Match Play bajnokságon a címvédő Simmes Alexander kiemelkedő teljesítményének köszönhetően, ismét megszerezte a bajnoki címet immár második alkalommal. Minket ért az a megtiszteltetés, hogy interjút készíthettünk vele, amelyben részletesen beszámolt tapasztalatairól, élményeiről.

A Match Play bajnokságon a címvédő Simmes Alexander kiemelkedő teljesítményének köszönhetően, ismét megszerezte a bajnoki címet immár második alkalommal. Minket ért az a megtiszteltetés, hogy interjút készíthettünk vele, amelyben részletesen beszámolt tapasztalatairól, élményeiről.

„Milyen volt a verseny? Hogyan érezted magad?”

„Nem volt könnyű, ugyanis két nappal előtte érkeztem meg Angliából, ahol egy másik versenyen vettem részt, és sajnos megbetegedtem. Az első nap elején is magas lázam volt, de később szerencsére enyhült, így összességében elégedett vagyok az eredménnyel.

A második napra csökkent a lázam, így kicsit jobban tudtam koncentrálni. Az ellenfelem, régi ismerősöm, Horváth Ádám volt, aki rendkívül jól teljesített, ennek köszönhetően a dolgom is nehezebb volt. A vége felé kezdtem belerázódni. Ezt követte a szünet, ahol viszont fáradtságot éreztem és nem voltam biztos az ütéseimben. Úgy gondolom, hogy a hosszú játék az egyik erősségem és a drive-ok viszonylag jól is mentek, de amikor rövidebbeket kellett ütni, és a milliméterek is számítottak, néha úgy éreztem, mintha egy idegen testben lennék. Elkapott a rosszullét.

A második mérkőzésen Tóth Maya Napsugár ellen játszottam. Csak arra tudtam gondolni, hogy valahogy túléljem a napot, mondogattam magamnak, hogy „ezt most végig kell csinálni”. Maja nagyon kiegyensúlyozott volt, és talán csak egy igazán jó szakaszom volt a mérkőzésen, végül nagy nehezen sikerült legyőznöm őt.

A döntő ütközetet Csányi Olivér ellen vívtam. Ekkorra már össze tudtam szedni magam gondolatban, de a párás levegő nehezítette a játékot. Ahogyan tapasztaltam már néhányszor, a tatai pályán vigyázni kell a hosszú ütésekkel, mert ha egyszer túlmegy a célon, onnan már nehéz visszahozni. Emiatt sikerült rövidre több ütésem is. Jó harc volt és a 13. lyukig kiegyensúlyozott volt, innentől viszont taktikázni kellett. A 16.-nál megpróbáltam kicsit agresszívabban hozzáállni, de a 17.-nél már Olivér tudott támadni, így ismét a defenzív utat választottam. Végül a 16-os par 3-ast mindketten par-ra hoztuk csakúgy, mint a 17-est, így 2&1-es végeredménnyel sikerült újra győznöm a tavalyi év után.

Mindegyik mérkőzésen meg kellett küzdenem a győzelemért, összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel.”

„Volt-e valamilyen stratégiád, és azt mennyire befolyásolta az állapotod?”

„Mivel címvédő voltam, nekem volt a legtöbb veszteni valóm. Igaz, hogy a hcp-k mindenkinél másképp osztódnak el, a rutin pedig megköveteli néhány esetben a győzelmet, de véleményem szerint mindenkinek vannak jó és rossz napjai. Ilyenkor figyelembe kell venni mások taktikáját, ráadásul ez is sok mindentől függ. Annyiból szerencsém volt ezzel a megfázással, hogy elvonta a figyelmemet, és nem arra koncentráltam, hogy talán veszíteni fogok.”

„Hogy érzed magad a címvédés után?”

„Nagyon örülök a győzelemnek, sokat jelent nekem, és magabiztosabbá fog tenni a jövőben. Büszke vagyok, hogy ilyen erős ellenfelek ellen játszhattam. A fiatalok is évről évre egyre jobbak lesznek, és néha a szám is tátva maradt, amikor megláttam hogyan játszanak. Csak dicsérni tudom őket.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés