Magyar Senior Nyílt Golfbajnokság visszapillantó:

 A június 3. és 5. között rendezik meg idén a 26. Nemzetközi és Magyar Senior Golfbajnokságot Tatán, amely tavaly izgalmas végjátékot hozott. Kezdjük egy visszatekintéssel, nézzük meg együtt, hogy mi történt tavaly:

(képen: A 2014-es év legjobbjai a Nemzetközi és Magyar Senior Golfbajnokságon)

A június 3. és 5. között rendezik meg idén a 26. Nemzetközi és Magyar Senior Golfbajnokságot Tatán, amely tavaly izgalmas végjátékot hozott. Kezdjük egy visszatekintéssel, nézzük meg együtt, hogy mi történt tavaly:

Az Európai Golf Szövetség és az Európai Senior Unió versenynaptárában is szereplő viadal, az előzetes jelentkezések alapján, 68 fős induló létszámot prognosztizált, 8 nemzet férfi és női szenior golfozóival, végül 63 játékos összesített értékelésére került sor.

Az esemény lehetőséget adott a 25 éves jubileum megünneplésére is, hiszen az újkori magyar golfsport első bajnoksága Kisorosziban, 25 évvel ezelőtt, pont ebben az időben, 1990. június 16-17-én volt.  Az esemény jelentőségét és a magyar golfsportra gyakorolt hatását, az úttörők több évtizedes nehézségeit, a szenior golfozók nemzeteken átívelő barátságát, Dr. Krasznai András, a Magyar Senior Golfozók Társasága alapítója és tiszteletbeli elnöke, Fehér Tibor, a Társaság elnöke és Dr. Gergely Ferenc, a Magyar Golf Szövetség tiszteletbeli elnöke méltatták.

Magyarország huszonötödik Szenior Bajnoksága jó és nyugodt körülmények zajlott. Mindhárom versenynapon kellemes golfos idő fogadta a játékosokat, a pálya kiválóan előkészítve és nagyon jó minőségben állt a versenyzők rendelkezésére.

A Magyar Bajnokság végeredménye:

A férfiaknál, Kovács Titusz (249 ütés) folyamatosan javuló játékával, végül megelőzte az addig vezető Dibusz Lászlót (250) és lett a bajnoki cím birtokosa. A harmadik helyet az esélyesek közül legjobban hajrázó Hasenöhrl Sándor (255) szerezte meg.

A hölgyeknél, a 2011. évi bajnok, Szűcs Gabriella (242), imponálóan magabiztos játéka kiemelkedett a hazai női mezőnyből és megérdemelten állhatott ismét a dobogó legfelső fokára. Oltványi Katalin (267) remek harmadik napi játéka, a második helyet jelentette. A valamikori négyszeres felnőtt bajnok Bankó Éva (276) lett a harmadik. Jó belépő ez újoncként, a hazai szenior hölgyek sorába. A hetven éven felüli, szuper szenior versenyzők hajráját Dr. Vitályos Iván (263) nyerte, maga mögé utasítva a többszörös bajnokokat, Lakatos Vilmost (268) és  Kovács István Tast (268).

A Magyar Nemzetközi Bajnokság végeredménye:    

A férfiaknál Mitro Vladimir szlovák versenyző (237) a teljes mezőny harmadik napi legjobb eredményét produkálta és ezzel biztosította elsőségét a kétszeres bajnok osztrák Wittman Horst(241) előtt. A dobogó harmadik helyére Kovács Titusznak (249) sikerült felállnia. A hölgyeknél, nemzetközi jelenlét hiányában, a magyar bajnokság dobogósai Szűcs Gabriella (242), Oltványi Katalin (267) és Bankó Éva (276) vehették át a nemzetközi díjakat. A szuper szenior kategóriában Freisleben Karl osztrák versenyzőnek (253) sikerült 2009 után ismét magyar nemzetközi bajnoki címet szerezni. Második a szlovák Holos Anton (257) lett. Dr. Vitályos Iván. (263) a magyar bajnoki címe mellé pedig még egy nemzetközi harmadik helyet is begyűjthetett.

A Magyar Senior Golfozók Társasága, a 25 éves jubileum alkalmából, minden díjazottat megajándékozott egy-egy üveg borral, melynek különleges címkéje emlékeztetett az ünnepélyes eseményre. Ezek mellé a magyar bajnoki helyezettek, a Jakobi Koncert-től, komolyzenei hangversenyjegyeket kaptak. Szép látványt nyújtottak az egyes kategóriák első helyezettjei részére átadott örökös vándordíjas serlegek, amelyek talpazatán megtalálhatók az eddigi bajnokok nevei.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés