Bravúros szereplés az EOHT-n

 Hogy az egyik legizgalmasabb és legnehezebb nap várt ránk az Olimpiai Reménységek Tornájának harmadik napján, afelől nem volt kétségünk, hiszen délelőtt a címvédő csehek, majd délután a tavalyi dobogós Szlovénok (lányoknál: 3., fiúknál: 2.) vártak fiataljainkra.

Hogy az egyik legizgalmasabb és legnehezebb nap várt ránk az Olimpiai Reménységek Tornájának harmadik napján, afelől nem volt kétségünk, hiszen délelőtt a címvédő csehek, majd délután a tavalyi dobogós Szlovénok (lányoknál: 3., fiúknál: 2.) vártak fiataljainkra.

Sok mindenre fény derült ma és arra a kérdésre is választ kaphattunk, hogy vajon mire lehet képes a tavalyi szezonhoz képest átalakult fiú és lány válogatottunk. Igazi erőfelmérő volt a torna harmadik napja. Ahogy a junior válogatott szövetségi kapitánya Böndicz Gergő is fogalmazott: „Sokat fog számítani a sorsolás, továbbá az, hogy a négy nap alatti öt mérkőzésben, ki mennyire fárad majd el." Az első győzelmét begyűjtő fiú csapatunkra, és önbizalomtól duzzadó lány csapatunkra szombaton két match play kör várt.

Erősek voltak a csehek

A fiúk néztek először farkasszemet a náluknál nagyobb játékerőt képviselő csehekkel. Azt tudtuk, hogy 110%-ot kell nyújtaniuk, illetve egy kis szerencse is szükséges ahhoz, hogy partiban legyünk a jóval alacsonyabb hendikepes golfozókból álló cseh nemzeti együttes ellen. Ennek megfelelően nem is kezdtünk rosszul, hiszen fiatal párosunk, Holló Zsombor és Rózsa Dániel kettőse - nem kis meglepetést okozva - győzött a csehek duója felett. Egyéni versenyzőinknek azonban, nem sikerült játszmát nyerniük pedig, több játékosunk is közel állt hozzá. A fiatal Kötél Bence például derekasan helytállt, csupán a 18-ason maradt alul ellenfelével szemben (1/0), akárcsak ifj. Csiki Péter (2/0).  Rózsa Dávidnak és Greff Bálintnak csapattársaihoz hasonlóan nem volt könnyű dolga, hiszen a két legjobb cseh játékos ellen kellett bizonyítaniuk, akik 16-os lyukon győzték le magyarjainkat. Összességében tehát, 4:1 arányban diadalmaskodtak Csehország fiai.

Ki-ki meccs a csehekkel, legalábbis ebben reménykedtünk…

Igazi csemegének ígérkezett a címvédő cseh, és tavaly a győzelemről épphogy csak lemaradó, magyar lányok párharca a Welten Golf Club pályáján. A csehek bombaformában várták a viadalt, hiszen a mérkőzést megelőzően hibátlanul álltak, még párharcot sem vesztettek a tornán.  Eddig 5:0-ra múlták felül a szerb, szlovák és szlovén csapatot. Kíváncsian vártuk tehát, hogy sikerül-e megismételni a tavalyi bravúrt, és hogy vajon a Vadkerti és Briglovics mögött felsorakozó válogatottunk képes lesz-e megállítani a cseh expresszt.

 A lányaink, akár csak fiaink derekasan küzdöttek, de a bravúr idén elmaradt.  Bár több golfozónk is közel volt ahhoz, hogy megverje ellenfelét, végül csak megszorongatni tudtuk őket. Briglovics Boróka egyedüliként győzött, Vadkerti Adél pedig, döntetlenre tudta menteni a saját játszmáját. Tóth Maya Napsugárnak nem volt szerencséje, az utolsó lyukon maradt alul cseh kollégájával szemben. Párosunknak, Paál Juliannának és Szemerey Lilinek viszont már a 13. lyukon megálljt parancsoltak a csehek. Szabó Antónia ugyancsak, idejekorán fejezte be a küzdelmet (5/3). A vége 3,5 : 1,5 arányú vereség.

Bár nyernünk nem sikerült, a minden bizonnyal újabb tornagyőzelmet ünneplő csehek ellen, de a dobogó még elérhető közelségben, ezért sem volt mindegy, hogy mit érünk el délután.

Tűzijáték a Szlovénok ellen

Délután a szlovén nemzeti együttes várt a fiúkra és a lányokra is. A várakozásoknak megfelelően izgalmas csata zajlott Magyarország és Szlovénia legjobbjai között. Végig fej-fej mellett haladtak. Pódiumi álmokat dédelgető magyar válogatottjaink úgy kezdték a délutánt, hogy nem szabad hibázni, hozni kell a győzelmet.

A fiúk, a délelőtthöz hasonlóan előbb léptek pályára, mint a lányok. Biztosan sokan emlékeznek még a tavalyi nagy viharra, ami a magabiztosan vezető fiú csapatunk bukását okozta a szlovénok ellen. Tudniillik a játék félbeszakítása, a szünet nem jött jól a 2014-es tornán.  Így volt miért visszavágni a srácoknak.

Összeállt a Rózsa testvérpár, azonban sajnos nem sikerült győzniük a szlovénok kettőse ellen. Majd párosunk után a fiatal Kötél Bence is vereséget szenvedett, így a két match play játszmát követően 2:0-ra vezetett az ellenfél. Megrázta magát a magyar csapat és a tűzijáték csak ezután következett. Holló Zsombor és ifj. Csiki Péter okosan játszva, nagy csatában az utolsó lyukon biztosították be a győzelmüket, majd Greff Bálint utolsó emberként nagy fölénnyel vezette a magyar csapatot a 3:2-es diadal felé. Izgalmas csatában tehát, 2:0-ról fordítottak a fiúk!

Lányaink szinte egy az egyben másolták a fiúk meccsét, hiszen ugyancsak hátrányból álltak fel a szlovénok ellen, ők is bizonyították, hogy igenis nagy tartás van a junior válogatottban! A 2014-es tornán Vadkerti Adél volt a mérleg nyelve a két csapat között, aki most is vezérszerepet vállalt a 3:2-es diadalban. Vadkerti mellett, Szabó Antónia és Briglovics Boróka nagy küzdelemben, az utolsó előtti lyukon szállította azt az egy pontot, amely elengedhetetlen volt győzelemhez. A lányok már biztosan a dobogón lesznek. A kérdés csak az hányadik helyen?    

Böndicz Gergő természetesen elégedett volt a délután látottakkal és főként a magyar csapat hozzáállását dicsérte:

 

„Nagyon boldog vagyok és fáradt. Ez a mai nap igazán a CSAPAT sikere volt, mindenki hozzátette azt és akkor, amit kellett. Nagyot küzdöttek a játékosok, de holnap van még egy nap és igazán akkor értékelném a csapat teljesítményét."


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés